От партия "Възраждане" алармираха за неправомерни арести по време на протестите за водата в Перник

11744
От партия "Възраждане" алармираха за неправомерни арести по време на протестите за водата в Перник
Снимка: БГНЕС

"Обект на политическа репресия станаха Ангел Георгиев и Веселин Вешев. Двамата бяха показно арестувани, макар и встрани от протестиращите и то след края на протеста. И двамата са във водещите редове на политическа организация "Възраждане", организатор на протеста, което прави неоснователните им арести политически", пишат от партията във връзка със сблъсъка с полицията пред сградата на МРРБ вчера (27 януари).

Ангел Георгиев е областен координатор на "Възраждане" за област Пловдив, а Веселин Вешев беше шести кандидат в листата за общински съветник във Варна на партията на местните избори през 2019 г. Партията твърди, че срещу Вешев е ползван електрошок от двама полицаи и че Георгиев бил бит, както и че на видео е заснета "дамата-полицай, която се жалва пред камерите на всички медии като потърпевша. Именно тя се приближава към Георгиев, който току-що е издърпан грубо от друг полицай и започва да го блъска. Сега в ареста е битият гражданин, а дамата-полицай, която го бие се "оплаква" гръмко в медийното пространство

"Възраждане" се оплаква от полицейско насилие (ВИДЕО)

Видеоклип с арест на мъж на средна възраст разпространи политическа партия "Възраждане". Твърдението на партията е, че арестът е напра...

След протеста, организиран от "Възраждане" и граждански организации, бяха арестувани общо четирима души. Двама от тях, които не са членове на партията са пуснати под гаранция.

"Що се отнася до арестуваните членове на "Възраждане"  при ареста им не са зачетени човешките им права, не им е позволен телефонен разговор, а адвокатите им в началото не са допуснати до тях. Полицията отказва достъп до видеозаписите от охранителните камери на МРРБ, но граждани предоставиха любителски кадри, които оневиняват двамата арестувани. Невинни хора са в ареста, а полицаи са изправени пред телевизионните камери и изказват неверни данни", твърдят от партията.

"Защо се налага полиция да пази “избранниците на народа” от самия народ? Така или иначе, полицаите имаха нареждания да провокират протестиращите, като ги бутат и пръскат със сълзотворен газ", убедени са от организацията.

От Възраждане са категорични, че ареста е политически и за него ще бъдат сезирани с официално становище всички организации занимаващи се с правата на човека.

Гешев: Няма да се толерира това да се бият полицаи

Главният прокурор с остър коментар след насилието над полицаи в София. След вчерашното нахлуване в регионалното министерство, когато д...

"Изпратена е информация към всички водещи световни медии. Протестите продължават и няма да спрат, въпреки старанието на управляващите да сплашат гражданите чрез арести и да ги принудят да продължават да търпят беззаконията им", завършват обръщението си от "Възраждане".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика