X
 
 

От ВМРО се обявиха твърдо против Стратегията за детето

1922 7
photo of От ВМРО се обявиха твърдо против Стратегията за детето
Снимка: БГНЕС
От ВМРО изразяват категорично несъгласие с подготвяната Национална стратегия за детето. Според тях изобщо не е нужна Държавната агенция за закрила на детето, ако тя работи срещу обществото.

От партията не разбират защо ДАЗД отказва да оповести публично списъка с неправителствени организации, с които е обсъждала въпросния документ.

Църквата иска възпитание на децата с любов, но шамарите са право на родителите

Църквата иска възпитание на децата с любов, но шамарите са право на родителите Не сме за насилието в никакъв случай. Това обясни митро...

"Дали защото може да се окаже, че те са същите, които избирателно бяха канени на "обсъждането" на Истанбулската конвенция?", питат риторично те.

Според патриотите е абсурдна заявката за пълна власт над децата от страна на бюрокрацията. Те са на мнение, че Националната стратегия за детето носи посланието: "Да защитим всички деца от техните родители", тъй като приемала "истанбулската" хипотеза, че цялата нация се състои от насилници и престъпници, които трябва да бъдат контролирани.

Те напомнят, че основната задача на държавната власт е да пази реда и мира в обществото от престъпници, а не да вменява вина на родителите, за да се намесва в отношенията им с техните деца.

Патриотите са обезпокоени от липсата на форми на контрол над държавните служители като тези, които се предвиждат за семействата, за да се следи за съвестното изпълнение на задълженията им.

За да бъде подпомогнато развитието на детето и да му бъде дадена реална подкрепа, в центъра на държавната подкрепа трябва да бъде поставено семейството, смятат от ВМРО.

Бисер Петков: В медиите отзвук получиха отрицателните мнения за стратегията за детето

"Анализът на становищата на Националната стратегия за детето показва, че преобладаващата част от тях подкрепят предложенията. В медиите...

Те намират за смущаващо предвиденото задължително въвеждане на патронажна грижа под формата на редовни домашни посещения за всички деца от 0 до 3 години, тъй като това е в разрез с Конституцията, гарантираща неприкосновеността на жилището.

"За пореден път се демонстрира стремеж за намеса в неприкосновения личен и семеен живот", посочват от партията.

Според патриотите въведеният в Стратегията термин "детско правосъдие" е пряк паралел с въведения от Истанбулската конвенция термин "насилие срещу жени".

Те са категорични, че документът е изцяло изграден върху грешни приоритети и е опит за отчуждаване на децата от родителите и стъпка към последващо постепенно одържавяване на децата в България.

По тази причина от ВМРО са категорични, че ще се противопоставят на всеки опит за приемане на Стратегията от страна на държавата. Те са на мнение, че дейността на Държавната агенция за закрила на детето също трябва да бъде подложена на критичен анализ и да се постави въпроса дали изобщо е нужна на обществото такава институция, която работи срещу интересите на обществото.

Патриарх Неофит: Нямаме становище за стратегията за детето

Засега нямаме становище за стратегията за детето, защото Светият синод не е разгледал този текст. Той е частно мнение. Това коментира п...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Петър Петров , ами дай им един урок ама те е шубе да излезеш от фейсбук където се криеш.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Не ти държи халката ли соросоидно джендърче Барбара/№1/?
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Ела да провериш ако ти стиска обаче
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Тия от ВМРО съвсем изкукуригаха, пак им се привижда някаква истанбулска конвенция, а отчуждаването на децата от родителите вече е пълен смях, на доста родители въобще не им пука за собствените им деца и това е видно от нивото на пушене, пиене и дрогиране сред децата.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  А ти заради слаб контрол от родителите ли пропи и пропуши? Хайде стига стрелби в празното пространство!
  : 2 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Нито пия нито пуша :)
  : 1 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  1. Ти педераст ли си или ДА ?
  : 0 !