Отхвърлиха предложението на ГЕРБ за прехвърляне на "Авиоотряд 28" към Министерството на отбраната

16781
Отхвърлиха предложението на ГЕРБ за прехвърляне на "Авиоотряд 28" към Министерството на отбраната
Снимка: БГНЕС

Комисията по отбрана отхвърли предложение на ГЕРБ за прехвърляне на „Авиоотряд 28” към Министерството на отбраната. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на отбраната Ангел Найденов след закритото заседание на парламентарната комисия, предаде „Фокус”.

„Аз съм предложил становище, което идентифицира проблемите в поне 4 посоки. И от тази гледна точка сякаш повече са проблемите, които възникват с прехвърлянето на „Авиоотряд 28” към Министерството на отбраната. Заявих готовност каквото и да е решението на Народното събрание, то да бъде изпълнено от нас”, обясни Найденов.

ГЕРБ внесе в прокуратурата сигнал за разследване на Авиотряд 28 и транспортното министрество

Депутати от ГЕРБ внесоха в прокуратурата сигнал за разследване на управлението на Авиотряд 28 и Министерството на транспорта и съобщени...

На заседанието е бил обсъден и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили, внесен от Министерски съвет. „Промените са продиктувани в най-голяма степен от необходимостта за влизане в сила на новия Устройствен правилник на Министерството на отбраната, което предвижда и определено административно преструктуриране”, обясни Найденов. Предложенията, които ние направихме, бяха подкрепени от комисията, уточни военният министър.

Найденов потвърди, че засега не разглежда вариант за смяна на директора на служба „Военна информация” и не вижда основание за смяна. В отговор на въпрос дали в Асеновград ще бъдат настанявани бежанци, министърът каза, че не вижда основание да се свързва посещението му във военното формирование там с евентуално настаняване на бежанци. Найденов заяви, че посещението му е свързано с предстоящия празник на Сухопътни войски на 19 ноември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика