Павлова: Не сме се отказали от тунела под Шипка

4995
Павлова: Не сме се отказали от тунела под Шипка
Снимка: БГНЕС

Не сме се отказали и усилията ни за довършване на обхода на Габрово и изграждане на тунел под връх Шипка продължават, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при посещението си в града, предаде БГНЕС.

"Не съм доволна от това, което видях на обекта. Искаше ми се да са по-напреднали, въпреки че има сериозни аргументи за причините за забавянето като недовършени отчуждителни процедури и обжалване в съда за голяма част от проекта", информира тя.

"Програмният период изтече, обжалванията не приключиха и затова няма да имаме изцяло европейско финансиране за довършването на обхода", съобщи Павлова и допълни, че има ангажимент за финализирането на проекта със средства от бюджета, съобщиха от МРРБ.

След приключване на обжалването усилията ще бъдат в активния строителен строителите да наваксат максимално изоставането, допълни тя.

В рамките на обхода се изгражда второто в страната най-сложно съоръжение тип виадукт, което ще се строи по специфичен начин, тъй като е с отвори на моста от над 160 м за всеки.

"Днес видяхме дейностите, които се извършват по останалите две големи съоръжения – две мостови на трасето и малкия тунел. Това ще е генерална репетиция за големия тунел като част от инвестицията", каза министърът. "Предстои да обсъдим готовия идеен проект за самия тунел под Шипка с всички заинтересовани по отношение на начина на изграждане и подстъпите към него. Ще разчитаме на по-голямо сътрудничество", подчерта тя.

"Усилията на всички продължават и съм убедена, че следващата година не само ще завършим успешно обхода, но ще извървим първите стъпки за самия тунел, тъй като това е сложна и скъпа инвестиция и ще ни трябва време да проведем необходимите процедури, за да може тя да бъде реализирана", каза Павлова. "Волята и ангажимента остават, продължаваме активно в тази посока като част от всички дейности, които трябва да реализираме по рехабилитацията и поддържане на съществуващата републиканска пътна мрежа", допълни в заключение тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика