Петков: За разлика от другите, АБВ стартира дебатите за президентска двойка

2892
Петков: За разлика от другите, АБВ стартира дебатите за президентска двойка

"За разлика от другите партии, АБВ стартира дебатите за това каква президентска двойка e нужна на българите", заяви Румен Петков, заместник-председател на АБВ и бивш вътрешен министър.

Той допълни, че министър Ивайло Калфин е кандидат-президентът, който АБВ ще издигне на изборите. „Това е изключително важно, за да дадем възможност на избирателите да направят своя съзнателно формиран избор“, каза Румен Петков.

Румен Петков: АБВ е "за" задължително гласуване, но не и да има санкции

АБВ е "за" задължителното гласуванекато необходима временна мярка. Въвеждането на санкции обаче, е много спорен момент. Недопустимо е ...

Той допълни, че с изказването си срещу Ивайло Калфин, зам.-председателят на БСП Бойко Великов е потвърдил, че социалистите не се ангажират с кандидатурата на вицепремиера Калфин, предаде "Фокус".

Петков изтъкна, че Ивайло Калфин е най-успешният министър в кабинета и е показал способност да проведе успешна реформа при активен диалог със синдикатите и работодателите.

Румен Петков коментира и ситуацията в Европа."Атентатите, които станаха ежедневие са в резултат на серия от грешки на Европа. Това, което се случва е трагедия, която задължава за търсене и намиране на общо решение. Президентът Първанов преди 10 години заяви, че намирането на ефективни решения за сигурността на Европа не може да стане без Русия“, допълни Петков.

„Аз не виждам, потенциал в ЕС, няма лидери, липсва ресурса и интелигентността, и решимостта на един Франко Фратини например.Той имаше много ясна визия за бъдещето на Европол, на ФРОНТЕКС. Ако той бе продължил мандата си днес ЕВРОПОЛ щеше да има своите оперативни функции“, допълни Румен Петков.

АБВ: Скоро реформаторите ще имат по един министър на всеки депутат

Скоро Реформаторският блок ще има по един министър на всеки депутат. Това заяви заместник-председателят на АБВ Румен Петков по повод з...

По думите му, фалшивата терористична заплаха около хотел Плиска от тази сутрин, е дивотия и абсолютно неадекватна проява от страна на Държавния департамент на САЩ, който е използвал една информация от нашите служби абсолютно некоректно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика