Петкова отговори на АБВ: Това са лъжи и манипулации

932
Петкова отговори на АБВ: Това са лъжи и манипулации
Снимка: БГНЕС

По време на посещението в Япония не са поемани абсолютно никакви ангажименти. Така министърът на енергетиката Теменужка Петкова отговори на заявката на АБВ да сезира ЕК за нарушения в сектор „Еенергетика” и по-конкретно с посещението на делегация от енергийното министерство в Япония.

По нейни думи през годините са правени много такива посещения и по време на това посещение не са поемани абсолютно никакви ангажименти. "Не са поемани никакви ангажименти свързани с обвързване на България енергиен холдинг или на компании по отношение на определени проекти“, категорична бе министър Петкова.

Български енергийни проекти ще кандидатстват за средства по плана "Юнкер"

Проекти от българския енергиен отрасъл ще кандидатстват за финансиране по плана „Юнкер". Това каза министърът на енергетиката ...

Според нея РУмен Петков и съпартийците му манипулират фактите и говорят лъжи. "Министерството полага огромни усилия да се стабилизира секторът и това не се харесва", допълни още тя. 

„Колегите от АБВ поставиха въпроса, защо не е проведена обществена поръчка, когато се пристъпва към изпълнение и към сключване на договор с компанията „Тошиба“. Хубаво би било, когато някой говори такива неща преди това да се е запознал с нормативната уредба и националното законодателство, както и с Директивата за обществените поръчки в рамките на ЕС. Ако нашите колеги бяха направили това, сигурно нямаше да се стигне до подобни изказвания. Няма никакви обществени поръчки, тъй като нищо не е поемано като ангажимент, няма никакви сключени договори, така че не знам за какви обществени поръчки става дума“, каза още тя..

„Познавам в детайли законодателството по отношение на обществените поръчки и съм се натъквала на драстични нарушавания, но сега няма да влизам в детайли. Това, което сме установили не е правено в мандата на нашето правителство, а в едни други мандати на едни други правителства, но не искам да влизам в подобни детайли“, коментира още енергийният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика