Петър Стоянов: Патриотите могат да помогнат в отношенията с Турция

2569
Петър Стоянов: Патриотите могат да помогнат в отношенията с Турция
Снимка: БГНЕС

Президентът Петър Стоянов (1997-2002) заяви пред bTV, че "парадоксално "Обединени патриоти" могат да помогнат" в бъдещите отношения на България с Турция.

Като пример той даде поведението на Стефан Стамболов по време на мандата му като министър-председател в края на ХIХ век, когато се сближил много със султана на Османската империя, въпреки че бил едно от лицата на освободителното движение в страната. По думите му коалиционният партньор на ГЕРБ може да помогне с някои нестандартни решения, но не посочи какви точно.

Захариева не изключи среща ЕС-Турция по време на председателството

Турция е кандидат за член на Европейския съюз. Има какво да се направи за нормализиране на отношенията между ЕС и Турция по време на ев...

Стоянов добави, че Турция винаги трябва да бъде в центъра на българската дипломация. Според него няма как да имаш за съсед толкова силна икономически и военно страна и да не се опитваш да си в постоянни добри отношения с нея.

Той подчерта, че емоциите от историческото минало между България и Турция не трябва да присъстват при разговорите на високо ниво между лидерите. Петър Стоянов допълни, че никой от българите няма да забрави произведенията на Дядо Вазов, но времената вече се променят.

Президентът Стоянов каза още, че не трябва да се обръща толкова голямо внимание на статиите в чужди медии от последните седмици, в които се посочва, че България започва своето председателство на Съвета на ЕС обхваната от корупция.

"Никакво значение няма какво пише в тези вестници. Ако мислим, че нямаме корупция и проблеми със съдебната система, значи страдаме от голям проблем", заяви Стоянов.

Бойко Борисов от Истанбул: Много е трудно да се гради мир

Mного е лесно да се говори и да се противопоставя, много е трудно да се гради мир. Това заяви на влизане в Желязната църква "Свети Сте...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика