Пламен Николов: Разочарован съм не в личен план, а за страната

7334
Пламен Николов: Разочарован съм не в личен план, а за страната
Снимка: БГНЕС

Разочарован съм не в личен план, а за страната. Това коментира пред журналисти Пламен Николов, който оттегли номинацията си за министър-председател в проектокабинета, излъчен с мандат на "Има такъв народ". По-рано днес стана ясно, че той е депозирал в деловодството на парламента писмо, с което оттегля съгласието си да бъде номиниран за министър-председател.

"Разочаровахме хората, че не можахме да осъществим идеята да направим единение, както е написано на тази сграда, точно когато е най-нужно на нашата страна", коментира Николов, цитиран от 24 часа. По думите му остават неизпълнени и заявените първи приоритети, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, мерките срещу COVID кризата и приемането на новата бюджетна рамка.

Номинираният за премиер Пламен Николов обяви, че оттегля кандидатурата си

Номинираният за министър-председател от "Има такъв народ" Пламен Николов ще оттегли кандидатурата си с волеизявление утре. Това предав...

Относно спорната фигура на предложения за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев, Николов каза, че не би могъл да коментира. Според него номинацията на Илиев не е основна причина за липсата на подкрепа от страна на "Демократична България" и "Изправи се. БГ! Ние идваме!". На въпрос, какво следва оттук нататък за страната, Пламен Николов отговори: "Избори до дупка". Той допълни, че онова, което го притеснява е, че така ще разочароват хората с поведението си, както и всички български избиратели, но от друга страна това ще консолидира техните избиратели.

Николов бе категоричен, че от ИТН са положили всички усилия, за да има правителство. "Направихме всички експертни срещи, направихме дори невъзможното, постигнахме компромиси по политики, където не сме мислили, че това е възможно", коментира той. В лично качество Николов също заяви, че е направил всичко, което е зависело от него.

Мика Зайкова, която като най-възрастен народен представител откри 46-ото НС заяви пред медиите, че много иска да има правителство. Тя бе категорична, че съжалява за пропуснатия шанс сега с първия мандат да бъде реализирано правителство. "Аз не мога да разбера, след като сме се разбрали по приоритети, по политики и Исус Христос да бяхме предложили за министър пак щяха да му намерят махна", коментира тя. "Не ми харесва такова нещо, аз съм дошла тук да работя за България и знам за какво съм се заклела, ама някои май са го забравили", каза тя.

Пламен Данаилов, също депутат от ИТН, бе категоричен, че всички парламентарни партии, с които са водили преговори - ДБ, ИБГНИ и БСП са получили подписана декларация, в която са разписани всички приоритети, които са били обсъдени. "Оттук нататък следва конституционната процедура, докъде ще стигнем, ще видим, има голяма вероятност да отидем на трети предсрочни избори за парламент", добави депутатът.

Депутат от БСП разясни фактите до момента срещу кандидата за премиер Пламен Николов

Днес "Демократична България" и БСП решават дали да подкрепят кабинета на "Има такъв народ". Политическите страсти ескалираха сериозно с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика