Поискаха оставката на Горанов на протеста пред Парламента

12560
Поискаха оставката на Горанов на протеста пред Парламента

Лидерът на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов и депутатът от Левицата Мая Манолова поведоха многолюден протест срещу плановете на правителството да изтегли нов заем от 16 милиарда лева. "Това ще задължи всеки българин, дори новородените, със заем от 10 000 лева, който ще трябва да изплащат, докато са живи", категоричен е Калоян Паргов. Той подкрепи позицията на Младежкото обединение на БСП, което поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов. С възгласи "Оставка" събралите се недоволни граждани на протеста също се присъединиха към позицията на младите социалисти.

Протестът беше пред Народното събрание и се проведе точно преди началото на заседанието, на което депутатите трябваше да гласуват ратификация, позволяваща на правителството да изтегли нов заем. Протестът беше воден от градските организации в София и Кюстендил и беше с участието на Движение "Модерна България" и Съюза на пенсионерите.

БСП: Бюджет 2015 на София обслужва предизборно ГЕРБ

Съветниците от групата на БСП няма да подкрепят Сборния бюджет на Столична община за 2015 година. Това стана ясно на пресконференция, к...

Калоян Паргов и Мая Манолова раздадоха на протестиращите отпечанати банкноти на стойност 10 000 лева, колкото ще бъде задължението на всеки българин, ако бъде изтеглен новият заем. "Парите" бяха с лика на финансовия министър Владислав Горанов и надпис "Наследство за внуците" на гърба им и станаха известни като "горановки". Протестиращите издигнаха плакати с надпис "Спрете крадците!!!" и "Не искаме наследство от Горанов!". Възгласите за оставка на Владислав Горанов пък огласяха пространството пред Народното събрание в продължение на час.

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов показа на протестиращите и позицията на Младежкото обединение на Левицата, в която социалистите искат оставката на финансовия министър. "Дългът е необходимо зло, но въпросът е кога да спреш да се възползваш от него, пише в позицията на младите социалисти. - Моментът за това е ясен - тогава, когато направиш държавата си достатъчно зависима от него, че без емитирането или рефинансирането на такъв тя няма как да се справи с изпълнението на бюджета си. За съжаление България не е далеч от това, ако продължи по същия начин, който ГЕРБ и правителството ни предлагат".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика