"Политически зоопарк": За БНР и властовата кубинка върху черепа на медиите

1732
"Политически зоопарк": За БНР и властовата кубинка върху черепа на медиите
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Парламентарната комисия за спирането на програма „Хоризонт“ на БНР за близо 5 часа на 13 септември миналата година представи днес пред НС доклада и заключенията си. Вижте подробно какво се случи днес в парламента в този материал.

В средата на миналия месец комисията излезе с доклад, в който констатира, че отговорността за спирането на програма „Хоризонт“ е на бившия вече генерален директор Светослав Костов. Спирането е резултат на вътрешно решение, се казва в доклада.

Комисията за спирането на БНР прати топката в СЕМ и прокуратурата

Парламентарната комисия за спирането на програма „Хоризонт“ на БНР за близо 5 часа на 13 септември миналана година представ...

Според депутатите има индикации за упражнен натиск над журналисти от радиото, но той не може да бъде доказан. Много интересно мнение по случая изрази заместник-председателят на Временната комисия, която трябваше да установи имало ли е политически натиск Александър Симов.

Той признава, че изпитва "дълбок срам от приетия от парламента доклад. Защото той е като бял шум", по думите на депутата.

Ето и цялото му мнение без редакторска намеса:

Шест месеца бях заместник-председател на Временната комисия, която трябваше да установи имало ли е политически натиск в БНР и защо е спрял сигнала на радиото. Днес изпитвам чувство на дълбок срам от приетия от парламента доклад. Защото той е като бял шум. Един преразказ на заседанията на комисията, завършващ с дежурни констатации, затова ще в баналност и недоизказаност. Докладът буквално казва, че нещо се е случило в БНР, ама ние не можем да кажем какво. И понеже не можем да кажем защо, ще издадем като рецепта някой ден в неясното бъдеще да бъдат приети промени в закона за радиото и телевизията, неясно какви.

КПКОНПИ разследва началник на НСО, бивш директор на БНР, ректор и зам.-кмет

С решение от 22 януари, Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е установила...

От всичко, което чух по време на заседанията аз съм дълбоко убеден, че в БНР е имало политически натиск и то страховит. Защото заради този натиск Светлозар Костов дори спря сигнала но радиото, с идеята да спре зараждащия се протест. И това е другата причина да не приемам доклада на комисията - в него се говори за няколко сюжета, които са се случили в БНР. Нищо подобно. В БНР има само един сюжет - свалят Силвия Великова от ефир, вдига се шум, започват брожения и всички останали престъпления следват от тази случка. Отказът на парламента да припознае политическият натиск е част от проблемите на медийната среда у нас. Тук властовата кубинка, която тежи върху черепа на медиите е скрита в сенките, стои като задкулисни призрак и властта се прави на морална девственица, отказвайки да я изкара на светло. Заради това НС гласува един скучен доклад, който може да бъде прочетен като роман на Стивън Кинг, ако осъзнаем какво безчестие, цинизъм, подлост и натиск стоят зад него..

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика