Правосъдният министър: Атакаките не са това, което ще ме спре

6230
Правосъдният министър: Атакаките не са това, което ще ме спре
Снимка: БГНЕС

Депутатите от ГЕРБ искат да отбележат своето присъствие по темата съдебната реформа. Тя е достатъчно важна и всяка група започва да търси своето място.

Фактът е, че депутатите от ГЕРБ, виждайки, че изтича срокът на проекта, са искал да отбележат точка. Били са подразнени, че АБВ са отбелязали своята точка и започна една вътрешна парламентарна игра. Това заяви правосъдният министър Христо Иванов в студиото на БНТ в коментар относно внесения вчера (2 април) законопроект за съдебната реформа от страна на Цветан Цветанов и група депутати от ГЕРБ.

Бъчварова: Цветанов не е длъжен да ни казва за нов законопроект

Правителството стои зад проекта на Христо Иванов – той ще мине на обществено обсъждане, ще бъде оформен като законопроект и ще се...

Според Иванов обсъжданите два законопроекта са доста схематични, но ще надделеят най-добрите идеи. Иванов уточни, че премиерът е бил абсолютно ясен в това отношение.

Правосъдният министър каза още, че не вижда никакво бламиране заради Цветанов и сподели, че се е чул по въпроса с Данаил Кирилов, с когото има изключително добро сътрудничество. С Цветанов не съм се чувал, не се е налагало, допълни още той. Христо Иванов напомни още, че за да се направи пълноценна реформа трябва да се промени Конституцията.

Атаките не са това, което ще ме спре, категоричен бе Иванов.

Много се говореше че не е имало достатъчно дискусия, но най-малко дискутираните предложения са на тези на главния прокурор, каза още Иванов и изрази надежда, че когато бъдат поставени на масата ще привлекат повече внимание.

Христо Иванов ще продължи реформата, въпреки предложението на ГЕРБ

Във връзка с внесените от група народни представители от ГЕРБ предложения за промени на Закона за съдебната власт (ЗСВ), министър Хри...

Аз не съм виждал голяма работна група, която да не стига до такива ситуации, напрежението ескалира, нормално е, каза Иванов и призова да не се прави политика от работата на работните групи.

Според правосъдния министър ситуацията започва да прилича на опит да се подмени разговорът по истинското му същество. Аз го наричам разгорещено сътрудничество, добави още той. Това е момент, който ще преживеем и ще продължим, категоричен бе Иванов. Той уточни, че до момента неизбежно е получавал подкрепата на премиера.

Иванов смята, че централният въпрос е как да имаме работеща прокуратура без залитане в политически роли.

Има най-различни групи с най-различни интереси, има хора на които това им харесва защото имат изгода от неефективността на съдебната власт, уморени от промените , които отстояват своите нелегитимни професионални интереси.

ГЕРБ внесе законопроект за съдебната власт без участието на Христо Иванов

16 народни представители от мандатоносителя ГЕРБ, начело с председателя на ПГ Цветан Цветанов, внесоха изненадващо проект на изменение...

По въпроса с Агенцията по вписванията Христо Иванов увери, че тя няма да бъде закрита.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика