Предизборни искри – между "Демократична България", "Българските патриоти", „Изправи се! Мутри вън!” и БСП

2842
Предизборни искри – между "Демократична България", "Българските патриоти", „Изправи се! Мутри вън!” и БСП
Снимка: БГНЕС

Излезте и гласувайте в неделя, не обръщайте внимание на социологията. На предишните избори ни даваха 2-3% по-малко, отколкото взехме. Това заяви Иво Мирчев от „Демократична България” по време на предизборен дебат в сутрешния блок на Нова телевизия. Той попита къде е ГЕРБ и напомни, че когато това стане във Великобритания, в BBC слагат една восъчна фигура, когато има телевизионен дебат и задават на фигурата въпросите, които са обществено важни.

Не може да се срамуваме, че Европа има християнско начало. Създава се сериозен патриотичен фронт, който да спре идващия либерален диктат – родител 1, родител 2, обобщи Кузман Илиев от „Българските патриоти”, който напомни, че предстоят и сериозни икономически предизвикателства. След като Иво Мирчев нарече „патриотите” патерица на ГЕРБ, Илиев върна жеста, търсейки „патериците” Христо Иванов и Атанас Атанасов, като засегна темата Северна Македония и как тепърва ще се разбере кой иска да я продава. Последва припомняне, че Иванов си подаде оставката като правосъден министър във второто правителство на Бойко Борисов щом не получи политическа подкрепа за истинска съдебна реформа – ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК! Не се размина и с разгорещен спор какво значи патриот – с въпроси от двете страни без отговори като „Росенец”, Северна Македония. Техният екоминистър се е срещал с Пеевски за работата на екоминистерството, каза Иво Мирчев.

Камелия Нейкова: В машинния протокол няма как да има грешка

В машинния протокол няма как да има грешка. В това увери председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейков в сутреш...

Моментната снимка какво да я коментираме? Социологията я правят хората, а не обратното, добави Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!”. Време е за втората цел – веднага икономика в спешен порядък, подчерта Бабикян.

ГЕРБ се намират в изолация, никой не иска да работи с тях, каза Иван Иванов от БСП. Само БСП има програмата, с която да вървим напред – преизчисление на пенсиите, безплатно законодателство за децата, които били най-важните проблеми на българите, според Иванов.

Иван Иванов обясни и как БСП е спряла Истанбулската конвенция, не "патриотите". И напомни, че и от "Има такъв народ" също няма присъстващи на дебата. Не се карайте, пазете новата коалиция в парламента, иронизира Кузман Илиев, докато Арман Бабикян говореше как следва да има съдебна реформа за спиране на корупцията и спешни икономически реформи – за да не изтича от басейна и за да тече повече, съответно. „Вие си пазете ГЕРБ”, посъветва Бабкиян Илиев, когато той се намеси.

Ако правосъдната реформа е диктат по Димитровския модел, не мисля, че това е нещо, за което да се борим, предупреди Илиев.

Атанас Атанасов ДБ: Трябва да направим правителство на промяната и който иска от останалите партии, да го подкрепи (ВИДЕО)*

В цялата страна има голям интерес към нашата кампания и листите ни, каза в Студио Actualno генерал Атанас Атанасов, кандидат за народе...

Над 90% от даренията ни са от IT хора и IT фирми. До момента кампанията ни е от 800 000 лева – така Иво Мирчев отговори за броя билбордове в България. Ще подкрепим предложението на „Има такъв народ” за 1 лев субсидия като има механизъм партиите да не попадат в олигархични ръце при липса на финансиране, добави Мирчев.

Илиев отрече, че лидерите на партиите в „Български патриоти” (Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Веселин Марешки) не се кандидатираха за депутати заради страх от Закона „Магнитски” и санкции срещу тях, след като има санкции срещу Петър Харалампиев (известен активист с прякора Бате Харо и бивш ръководител на Агенцията за българите в чужбина. Кузман Илиев посочи и, че патриотите останали с Бойко Борисов, за да покажат, че са системен играч, а сега го критикуват за срещата с Ердоган на принципна позиция.

На въпрос на Иво Мирчев към Иван Иванов дали БСП твърдо застава срещу главния прокурор Иван Гешев, Иванов отговори, че социалистите първо му поискали оставката. Последва питане от Мирчев към Кузман Илиев - какво направили патриотите 4 години по отношение на "Турски поток", проект изцяло в полза на Ердоган според "Демократична България". Не трябва да се влияем дали капиталите са американски или руски, а да правим икономически отчет, отговори Илиев.

"Единственият, който не разбра шегата, сте вие. Изглежда не сте разбрал шегата, въпрос на интелект" - така Бабикян отговори на въпрос на Кузман Илиев дали има проблем, че Мая Манолова предложи Делян Пеевски по собствените ѝ думи преди години след големия скандал, при който кабинетът "Орешарски" направи опит да сложи Пеевски начело на ДАНС.

АФП: Оттеглянето на Борисов отвори кутията на Пандора, серийна корупция в България

Продажба на бъбреци на богати чужденци от Израел, Япония или Оман: държавна болница в София е поставена на мушката на фона на безпрецед...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика