Предпоследно: Борисов отстъпва на другите да решат формата на коалицията

19203
Предпоследно: Борисов отстъпва на другите да решат формата на коалицията
Снимка: БГНЕС

Никой от ГЕРБ не пожела да коментира по какъвто и да е начин пред медиите какво са решили на срещата си в НДК преди първото официално заседание на 43-тото Народно събрание.

Според неофициална информация Бойко Борисов е готов да отстъпи на партньорите си формата на коалицията. Борисов е готов да не бъде премиер и да има правителство, което да работи до началото на лятото – експертен кабинет. Вариант в този случай е Румяна Бъчварова да стане премиер. Има обаче и вариант за правителство на малцинството - на ГЕРБ и на Реформаторския блок. Вариант номер едно обаче е ГЕРБ плюс Реформаторския блок плюс "Патриотичния фронт", но само ако лидерите и на трите партии влязат в правителството. Самият Борисов не излезе през главния вход на централата на ГЕРБ и съответно неговото мнение все още е неясно.

Осман Октай: Партиите не са на ниво, за да решат задачата "правителство"

Политическите формации, които влязоха в този парламент, имат много сложна задача и мисля, че не бяха на нивото на избирателите, за да я...

Всички обичат смелите – около това мнение се обединиха в студиото на Нова телевизия Екатерина Михайлова и Евгени Дайнов. Хората обичат някой да застане и да си рискува кариерата дори, за да поеме отговорност. Дошъл е часът на смелостта – в следващите час-два, заяви Дайнов.

Междувременно пред Народното събрание има два протеста - срещу Александър Методиев и срещу Анна Баракова от "България без цензура", която обяви, че става независим депутат. Баракова влезе в Народното събрание с преференция - като номер 13 в листата за Пловдив за ББЦ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика