Прокуратурата повдигна обвинение на здравния министър Илко Семерджиев

2815
Прокуратурата повдигна обвинение на здравния министър Илко Семерджиев
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата повдигна обвинение на служебния министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев.

Той е обвинен в това, че на 24 март тази година е заплашил с уволнение директор на изпълнителна агенция към Министерство на здравеопазването, ако не назначи посочено от него лице за свой заместник, съобщават от Специализирано звено „Антикорупция“.

Семерджиев предлага повече пари за обществено здравеопазване в здравния бюджет за 2018 г.

„Подали сме предложение за увеличение на бюджета на Министерството на здравеопазването за 2018 г. в рамките на стартиралата на 2 ...

На 20 януари в министерството е била проведена среща между Семерджиев и директора на изпълнителната агенция, по време на която той е заявил, че желае директорът на агенцията да назначи за свой заместник посочено от него лице. Директорът на изпълнителната агенция извършил проверка за лицето и установил, че то е собственик на дружества, занимаващи се с дейности в областта на здравеопазването и е в конфликт на интереси с длъжността на заместник изпълнителен директор на Агенцията.

Няколко дни по-късно въпросният човек отишло в Агенцията и провело среща с нейния директор, който му съобщил, че ако бъде назначен на този пост, ще е в конфликт на интереси.

Тъй като лицето не било назначено, в разговор с директора на агенцията, Илко Семерджиев на висок тон му отправил заплахи, че ако не назначи посоченото от него лице, ще го уволни.

“Мога да Ви уволня, мога и да ви направя други неща“, заявил здравният министър и добавил, че до дни трябва да му докладва за назначаването на посоченото от него лице за заместник. Заявил, че не се интересува от моралните задръжки на директора и че няма да го слуша нито секунда повече.

Семерджиев призна за "известни рискове" относно заразата с морбили

Трябва да се знае, че заразата с морбили тръгна от Румъния и Унгария. Досега у нас има само два потвърдени случая на възрастни хора и д...

Илко Семерджиев е с мярка за неотклонение „Подписка“.

Разследването продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика