Промените в НПК влизат за второ четене в пленарна зала

10306
Промените в НПК влизат за второ четене в пленарна зала
Снимка: БГНЕС

Промените в Наказателно-процесуалния кодекс, които имат за цел да повишат ефективността на мерките за неотклонение и на другите форми на социална принуда влизат за окончателно приемане на второ четене в Народното събрание, предаде БГНЕС.

Поправките са точка първа в проектопрограмата за работа на парламента през новата седмица, която предстои да бъде гласувана в началото на заседанието на 26 май в 09:00 часа. Според вносителите в лицето на Данаил Кирилов от ГЕРБ и група народни представители, нуждата от тези промени произтича от факта, че досегашната уредба по НПК не предлага достатъчно надеждни гаранции, че посредством мерките за процесуална принуда се обезпечава безпрепятственото водене на наказателното производство, неговото своевременно приключване и особено изпълнението на влязлата в сила присъда. За въпросните промени настояваше и главният прокурор Сотир Цацаров.

Втора точка в проектопрограмата на Народното събрание са промени в Закона за митниците, внесени от Министерски съвет. Депутатите ще трябва да разгледат още промени в Закона за търговския регистър, Закона за устройство на територията и Закона за насърчаване на научните изследвания. Всички тези законопроекти ще се гледат за първи път в пленарна зала от 43-тото Народно събрание.

През настоящата работна седмица на парламента депутатите ще трябва да приемат и отчета за дейността на Съвета за електронни медии през 2014 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика