Протестите, 88 ден: Офисите на ГЕРБ, Патриотите и Воля на прицел (ВИДЕО)

5700
Протестите, 88 ден: Офисите на ГЕРБ, Патриотите и Воля на прицел (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

За 88-ми пореден път протестиращи се събраха в центъра на София, в триъгълника на властта – между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Исканията на протестиращите остават без промяна – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори, предаде БГНЕС.

От днес обявяваме офисите на ГЕРБ, Обединени патриоти, т. е ВМРО, НФСБ и "Воля" на Марешки, ги обявяваме за законна цел на протеста в цялата страна. Това обяви адвокат Николай Хаджигенов. "Яйца, домати, боя или както направиха в Стара Загора - купчина тор, въобще чувствайте се свободни - те са законна цел на протеста. Ние лично ще започнем от вторник по обясними причини. Във вторник започваме да посещаваме офисите на споменатите, но вие, в цялата страна чувствайте се свободни", заяви още той.

За разлика от 22 септември, МВР пусна протеста да стигне до "Александър Невски"

Защо ни пуснахте днес, а на 22 септември не пожелахте? Кой ви даде тогава разпореждане и кой - сега? Кои са поименно 80-те полицаи в бо...

Имаме една цел и трябва да стигнем до нея. Първата цел се нарича оставка, втората честни избори, трябва да стигнем до там, заяви проф. Велислав Минеков. Трудно е наистина, може би краката не издържат, вечерите ни са празни, не можем да се видим с приятели и близки, но за мен щастието е да сме тук, благодаря ви от сърце, добави Минеков.

Днес „Отровното трио” заяви, че вече са създали гражданско общество и няма да сведат глава. По думите на Арман Бабикян цяла Европа трябваше да види, че българите са изправени. Този знак трябваше да бъде ясно разчетен за сметка на лъжите на властта, че има преминаващо явление от няколко стотин души. За да знаят тези хора, че българите не са склонили глава, добави той. Проф. Велислав Минеков заминава за Брюксел, където в понеделник ще се проведе сесията на ЕП за върховенството на закона в България. Минеков ще се срещне с протестиращи и с журналисти.

Уморихме се, но няма да спрем. Хората имат избор, те са разделиха на разни части, каза Бабикян. Ние сме народа, ние – народът сме на площадите, в цялата страна и в света, посочи Хаджигенов.

Създадохме гражданско общество, нещо, което не можахме да направим 30 г. Това направи протестът, да, от днес българинът е революционер, заяви адв. Хаджигенов. Проф. Минеков добави от своя страна, че се надява, че вече българите са революционери. Имаме шестима прогонени министри, серия от инциденти вътре в правителството, едно отваряне на европейските очи, което и продължава, скоро ще имаме успех, посочи Минеков.

Протестите: Четвърто Велико народно въстание (ОБНОВЯВА СЕ)

Започна четвъртото "Велико народно въстание". Затворени за движение са бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков". Полицаи охраняват сгра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика