"Протестна мрежа" към депутатите: Тръгвайте си. Вие сте безполезни

1635
"Протестна мрежа" към депутатите: Тръгвайте си. Вие сте безполезни
Снимка: БГНЕС

"Приемането на изборни правила чрез взаимен рекет, в рамките на управляващата коалиция, разделя и противопоставя по недопустим начин групи в българското общество. Отблъсква гражданите от изборния процес и подрива доверието в демократичните институции". Това се казва в позиция на "Протестна мрежа" по повод отхвърленото от Народното събрание вето на президента Росен Плевнелиев върху ограниченията за отваряне на изборни секции извън България.

Според активистите днешното гласуване показва, че "този парламент е негоден да създава справедливи правила, превърнал се е в евтино тържище".

Управляващите с нови промени в ИК: Искат до 35 избирателни секции в чужда държава

Внасяме нов законопроект на парламентарното мнозинство за поправки в Изборния кодекс (ИК), веднага след като се обнародват сегашните. Т...

"Протестна мрежа" припомня, че преговорите по Изборния кодекс не са били публични:

"Спазариха се. Никой не знае какво включват новите идеи на управляващата коалиция. Преговорите около ветото не са публични. Няма стенограми за това какви са истинските аргументи на отхвърлилите ветото партии", пише още в позицията им.

Публикуваме пълния текст на позицията без редакторска намеса:

Президентското вето върху текстовете, ограничаващи достъпа до гласуване на нашите сънародници зад граница, бе преодоляно от мнозинството.

Спазариха се. Никой не знае какво включват новите идеи на управляващата коалиция. Преговорите около ветото не са публични. Няма стенограми за това какви са истинските аргументи на отхвърлилите ветото партии.

Кой как гласува за ветото на президента за Изборния кодекс

Преди минути Народното събрание прие за втори път оспорените от президента Росен Плевнелиев текстове от Изборния кодекс, ограничаващи п...

Дни наред слушахме как протестиращите срещу ограничаването на секциите в чужбина „овряквали“ средата, чухме как български граждани „се мотаят в краката“ на псевдопатриотите и арогантни твърдения, че има избиратели, които са „стадо с чобанин Ердоган“.

Не може да се спасява „стабилността“ като се потъпкват конституционни принципи, които прогласяват, че „ всички граждани са равни пред закона“ и „ гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения“ по Конституцията на страната.

Приемането на изборни правила чрез взаимен рекет, в рамките на управляващата коалиция, разделя и противопоставя по недопустим начин групи в българското общество. Отблъсква гражданите от изборния процес и подрива доверието в демократичните институции.

За пореден път става ясно, че този парламент е негоден да създава справедливи правила, превърнал се е в евтино тържище.

Мнозинството е истински последователно в безпринципния си подход и калкулира ходовете си единствено под страх от загуба на властта.

ГЕРБ клекна пред ПФ, ветото на Плевнелиев за ИК падна

Наложеното от президента Росен Плевнелиев вето върху текстовете от Изборния кодекс, свързани с разкриването на секции в чужбина и вота ...

С ограничаването на правото на вот в чужбина – фундаментални права се превръщат в разменна монета в сделките на управляващите.

Тръгвайте си. Вие сте безполезни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика