Радан Кънев: Ядосайте се и ще успеете

3707
Радан Кънев: Ядосайте се и ще успеете

Лидерите на Нова Република Трайчо Трайков, Радан Кънев и Мартин Димитров представиха днес листата на дясното обединение в Благоевград. В залата на Историческия музей водачът на листата Трайчо Трайков обяви, че както на президентските избори е постигнал рекордно висок резултат в Благоевградска област, така очаква успех и сега.

"Основата, на която ние стъпваме, е традиционното българско родолюбие на Левски, Ботев, Раковски, Стамболов. Ние обещаваме на нашия народ, ако ни даде доверието си, достойно да защитаваме тези идеали, в защита на най-добрите интереси на българската държава", обяви Трайков.

Водачът на Нова Република в Благоевград каза още, че основната задача до изборите е хората да разберат, че има Нова Република и че в нея са Трайчо Трайков, Радан Кънев и ДСБ, Мартин Димитров, Петър Славов, Методи Андреев и Дани Каназирева. Трайков определи всички водачи на листи на Нова Република като мажоритарни кандидати, които са познати на хората.

„Вече 12 години управляват ГЕРБ, БСП и ДПС, заедно с техните патерици. И сега искат да ни убедят, че изборът отново е между БСП и ГЕРБ. Искат сами да си поръчаме още от същото. Не, благодаря!“, допълни Трайков.

Радан Кънев обяви, че битката на Нова Република не е за 4, 6 или 8 %.

„Това е борба за победа през идните 4, 8, 12 години. Малко време остана, ядосайте се и ще успеете", призова лидерът на ДСБ, която е част от Нова Република.

Радан Кънев обясни защо Нова Република се е разделила с кандидата си в Хасково и Бургас Божин Божинов, заради негови противоречиви изказвания преди три години. Това създало напрежение сред десните хора и най-правилното решение било да поемат отговорност и да препотвърдят принципите си.

"Но сега имаме пълното морално право да попитаме: Кога БСП ще изтегли от листите си агентите на Държавна сигурност и наследници на палачи от лагера Белене? Кога ГЕРБ ще изтегли от листите си доносника агент Николай – Георги Марков, който като конституционен съдия спря отварянето на досиетата? Кога фалшивият реформаторски блок ще изтегли от листите си агентурите на хора като Бареков, Пеевски и Бриго Аспарухов?“, попита Кънев.

Председателят на Нова Република обясни пред симпатизантите, че има медийно затъмнение, което обаче няма да спре дясното обединение да бъде истинска алтернатива на изборите.

"Нова Република": Политическият картел налага медийно затъмнение срещу нас

Политическият съвет на "Нова Република" остро протестира срещу продължаващите опити за налагане на пълно медийно затъмнение над действи...

„Опитаха и ще продължават да се опиват да ни запушат през медиите. Няма начин обаче да мине номерът с медийното заглушаване. Защото проблемите, които ние назоваваме с истинските им имена, са прекалено важни за цялото общество. Ако ни заглушават, когато говорим за корупция, те улиците я крещят тази корупция. Миналия месец ремонтирани, днес вече с дупки, защото била студена зимата. Ама како, зимата в България е студена от предишния ледников период, само че никога асфалтът не се е отварял на третата седмица“, описа ситуацията Кънев.

"Предизборно всички се борят с корупцията, че и Ахмед Доган се бори даже", разсмя залата Мартин Димитров. Той припомни обаче какво са направили политиците от Нова Република досега.

„Ние въведохме лустрацията с промени в Закона за защита на класифицираната информация. Сега ни трябва изпълнителна власт, за да приложи приетия вече закон за лустрацията".

Мартин Димитров припомни, че всички останали партии имат консенсус по няколко теми – да похарчат още 20 милиарда лева за АЕЦ „Белене“, да не разследват парите от КТБ и да не пипат картела при горивата.

Общинският съветник Иво Божков, който е в листата на Нова Република от 24 МИР, застана категорично зад кандидатурата на Трайчо Трайков и цялата благоевградска листа и заяви: "Като един от участниците в протестите през лятото на 2013 г. и един от 13 подали сигнал срещу Делян Пеевси, Цветан Василев и Бареков за организирана престъпна група, заставам зад водача на листата - Трайчо Трайоков и зад цялата листа, защото ние сме единствените в Благовеградския район и в България, единственият противовес на ДПС и Пеевски, защото сме единствените, които не се страхуват да застанат лице в лице срещу олигархията, която краде нашите и европейските пари."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (ВИДЕО)

ЦИК определи реда на участие в процеса на удостоверяване

Военният министър иска България да се настани в европейската отбранителна база

"Продължаваме промяната" за пенсиите: Ограбване на българския народ няма да мине

Какво свършиха депутатите от 49-ото Народно събрание?

Заявления за гласуване в чужбина се подават само до утре

С 30% активност на 9 юни сливането на власт и корупция е гарантирано*

Колко от младите българи ще гласуват на евровота, според Евробарометър

Самолетите F-16 Block 70 ще се поддържат изцяло у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика