Радев категоричен: Увеличение на заплатите на полицаите тази година няма да има

5263
Радев категоричен: Увеличение на заплатите на полицаите тази година няма да има
Снимка: БГНЕС

Заплатите на полицаите няма да бъдат увеличавани до края на годината. Това обяви вътрешният министър Валентин Радев в парламента днес, но изрази надежда, че възнагражденията на униформените, които работят на терен, ще бъдат повишени през 2018 г.

От думите му се разбра, че явно имало проблем с мотивацията и заплащането, щом нямало достатъчно желаещи да стават полицаи.

ДПС: Полицаите протестират, защото ножът е опрял кокала

Чуйте тези хора, не протестират, защото имат празник, каквито подмятания чуваме. Не протестират, защото не искат да празнуват, а защото...

Днес е професионалният празник на МВР, но освен чествания ще има и протест пред Народното събрание с искане на увеличение на заплатите на полицаите. В началото на юни синдикатите поискаха 15-процентово увеличение на възнаграждения на униформените. От думите на вътрешния министър обаче стана известно, че няма как да се случи в настоящия момент, защото няма аргументи за това. По-късно премиерът Бойко Борисов увери, че правителството ще осигури средства за униформи, които полицаите не са получавали от 4-5 години, както и за гориво. Ден преди протеста министър Радев разпореди допълнително заплащане на извънреден труд.

Депутатът от "БСП за България" Иван Иванов обяви, че партията му не приема премиерът да прехвърля отговорности за състоянието на МВР, защото ГЕРБ управлява министерството от 8 години насам. Той каза още, че е недопустимо служителите да са със скъсани обувки и сами си купуват униформи, за да охраняват границата.

В управляващото мнозинство има разбиране проблемите на полицаите да бъдат решени, обяви Юлиан Ангелов от "Обединените патриоти". По думите му е въпрос на разчети на правителството кога и с колко могат да бъдат увеличени заплатите.

По-рано от парламентарната трибуна министър Валентин Радев информира, че в дните от 2 до 4 юли заради обилните валежи и градушките най-критична е била обстановката в Плевенска област. На телефон 112 са постъпили над 650 сигнала. Армията също била в готовност да помага, но не се наложило.

Светлозар Лазаров: Като чуя МВР и реформа, не се сещам за нищо положително

Аз правя първите си крачки в политиката, не страдам от лично самочувствие. Това заяви бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика