Радостин Василев ще се кандидатира за кмет на София

1738
Радостин Василев ще се кандидатира за кмет на София
Снимка: БГНЕС

Независимият депутат Радостин Василев обяви на пресконференция, че ще се кандидатира за кмет на София.

Слоганът му ще бъде: "Без ГЕРБ и ДС в София". Той допълни, че кандидатурата му ще бъде издигната от инициативен комитет, който ще внесе всички необходими документи в Централната избирателна комисия. 

Приоритетите му

Сред приоритетите на кандидат-кметът са пълна ревизия на управлението на ГЕРБ, включително издадените разрешения за строеж, сигурност на гражданите, инфраструктура за масов спорт, здравеопазване и образование, сред които изграждане на детска болница, увеличаване на парите за изграждане нови детски градини и училища. Още: Радостин Василев ще участва на местните избори с новата си партия

Преструктуриране на "Топлофикация", анализ дейността на "Софийска вода", изграждане на буферни паркинги, модерна система за постоянно видеонаблюдение в София, също са сред приоритетите на Василев. 

Партия "МЕЧ"

Василев съобщи, че планират учредяването на политическа партия. "Това е единственият начин, по който аз, моите колеги, нашите съмишленици, ефективно да можем да се борим за това, което вярваме и срещу това, срещу което протестирахме през 2020 г., но същото това в момента е на първия ред в парламента и управлява в сглобка, коментира Василев.

Той посочи, че новата партия ще бъде учредена на 22 октомври в София под абревиатурата МЕЧ - "Морал, единство, чест". Още: Срещу Радостин Василев вече има обвинителен акт в съда

"Това ще е центристки, пробългарски проект, който няма да бъде подвластен на посолствата, нито на посолството, зад който застават истинските граждани на България", добави той.

"Проект, който е желан от цялото българско общество. Проект, който не обявява за врагове исторически близки на България народи, не прави неща, които не са молени от нашите евроатлантически партньори, проект, който запазва членството на България в Европейския съюз и НАТО, но като горди членове", добави той.

Отцепник

Радостин Василев стана депутат през 2021 г. - първо от листата на "Има такъв народ". Беше избран за министър на спорта в кабинета на Кирил Петков, а няколко месеца по-късно напусна ИТН заедно с още няколко съпартийци в знак на несъгласие срещу свалянето на коалиционното управление с мандат на "Продължаваме промяната".

Именно оттогава датира и обвинението срещу него, че е упражнявал натиск и принуда срещу народният представител Христинка Иванова, за да я накара да се отцепи от партията на Слави Трифонов. Още: Радостин Василев: Борисов връща ролята си на Батман и ще загърби Зайко Байко (ВИДЕО)

Василев беше избиран два пъти за депутат от листата на ПП, но през май напусна групата със скандал, като разпространи аудиозапис на вътрешнопартиен разговор.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика