Разследващите полицаи без увеличение на заплатите

9520
Разследващите полицаи без увеличение на заплатите
Снимка: БГНЕС

След като в бюджета за 2018 г. бяха предвидени 55 млн. лв. повече за служителите в МВР, днес (9 януари) в Държавен вестник беше обнародвана промяната в наредбата за заплатите в системата на МВР с актуализирано основно възнаграждение на различните длъжности в системата.

От текстовете става ясно, че увеличението на възнагражденията в МВР ще се случи по едноличното решение на министъра на вътрешните работи, а не както беше договорено на съвета за социално сътрудничество.

Според текстовете през тази година с непроменени заплати ще бъдат главният секретар на МВР и заместникът му, както и всички полицаи в главните дирекции на МВР и всички директори и началници, независимо от структурата, в която работят. Без увеличение са и разследващите полицаи, с изключение на тези от районните управления в София и разследващите полицаи към отделите в СДВР.

Синдикатите на МВР са готови да мобилизират 1 млн. души за масови протести (ВИДЕО)

Тези 55 млн. лева, които бяха отпуснати като увеличение от държавата в бюджета на МВР за тази година, се оказаха една гавра. Това заяви...

При някои длъжности увеличението е минимално или 10 лв. - като за разузнавачите трета степен в столичната полиция например.

Най-сериозно ще бъдат повишени заплатите на държавните служители със средно образование, т.е. тези, които работят на терен. При тях увеличението е малко над 13%. Това са началник на противопожарен участък, младши експерт, разузнавач, полицейски инспектор, инструктор, а също старши полицаи, пожарникари.

С около 40 лв. ще е увеличението на професорите, доцентите, преподавателите, асистентите и главните асистенти в Академията на МВР.

С наредбата се увеличават възнагражденията и за назначените на трудов договор в системата. Там заплатата е определена в границите на начална и максимална. С различно увеличение на максимално възможната заплата и без промяна на началната са парламентарният секретар, съветникът на министъра, както и началниците на клиники, лекари, фармацевти, счетоводители, юристконсулти, преводачи, психолози и др. Сред тях са и инструкторите по диетично хранене в МВР, диригентите, акушерките, фотографите, работещи на трудов договор в системата на силовото ведомство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика