Реформата в съдебната система е неизбежна, смята правосъдния министър

18180
Реформата в съдебната система е неизбежна, смята правосъдния министър
Снимка: БГНЕС

Съдебната система е консервативна. Ние не можем в нея да направим революция. Това каза пред БНТ правосъдният министър Христо Иванов.

Той заяви, че реформата в съдебната система е абсолютна неизбежна. Има все по-голяма дистанция между България и Румъния в това как се справяме с препоръките на Европейската комисия. Много е важно с новия състава на Еврокомисията да започнем с добра нотка, подчерта министърът.

Груев и Иванов обсъждат сигналите за бомба в Съдебната палата

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев (на снимката) ще обсъди днес с министъра на правосъдието Христо Иванов зачестилит...

В последните години има доста забележима стагнация, трябва решително да излезем от това състояние, защото се свличаме към състояние, което подценява нашето членство. Не е достойно за България това, каза Иванов.

Концепцията на стратегията е следната – правим съда независим, правим прокуратурата ефективна, осигуряваме добро управление на цялата съдебна система и мерки за борба с корупцията, посочи правосъдният министър. Абсолютна ценност на Европейския съюз е независимостта на съда, добави той.

Министърът заяви, че е сериозен поддръжник за оставането на прокуратурата в съдебната власт. Според него МВР е дори по-нереформирано от прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика