Реформаторският блок, без ДСБ, ще подкрепи Цачева

1738
Реформаторският блок, без ДСБ, ще подкрепи Цачева
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок ще подкрепи Цецка Цачева на втория тур. Това обяви току-що лидерът на СДС Божидар Лукарски след Изпълнителен съвет на РБ на "Раковски" 134, в който се включи самата тя и други водещи лица от ГЕРБ.

"Изборът е ценностен - има двойка на левицата, подкрепен и от ДПС, и на десницата. Нашата двойка гарантира европейското развитие на България и членството в НАТО", каза самата Цачева.

Лидерите на РБ, без Радан Кънев, ще призоват симпатизантите си да гласуват в неделя за Цачева.

Призовах лидерите на РБ, без Радан Кънев, да призоват гражданите, които не желаят отново управление на ДПС и БСП, да ни подкрепят, допълни Цачева, цитирана от Фокус.

„Отзовах се след заявената позиция тази нощ от представители на РБ, че за втория тур на изборите ще подкрепят кандидат-президентската двойка на ГЕРБ в мое лице за президент и на вицеадмирал Манушев за вицепрезидент. Изборът е ценностен. За втори тур за ясни двойките – тази на левицата, зад която стои БСП и ДПС вече официално и тази на десницата – в мое лице, считам, че най-естественото е да бъда тук, където са лидерите на гражданите, подкрепили десните ценности, а това са евроатлантическата ориентация на България”, обясни Цачева.

„По време на кампанията не веднъж заявих, че като представител на ГЕРБ нашата двойка ще бъде гарант на европейското развитие на България, както и членството ни в алианса чрез модернизиране на професионална българска армия”, допълни тя.

Цачева уточни, че на срещата е обсъдено как да протекат съвместните действия преди втория тур.

Тя поясни, че няма да се посвени да поиска и промяна в Конституцията, ако постигне консенсус с квалифицирано мнозинство в парламента, като допълни, че в момента, в който антикорупционен закон стигне до президентската институция, веднага ще издаде указ за това. „Докато това се случи, е необходимо да мобилизираме всички честни, разумни и активни български граждани. Обръщам се най-вече към младите хора, една част са разочаровани от политиците в момента, те избраха квадратчето „Не подкрепям никого"", заяви Цачева.

Тя допълни, че е готова да се срещне с кандидата за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков, с когото досега не се е виждала, в удобен за него ден и час, за да му зададе въпроса дали ще допусне ли червен генерал да се върне на власт.

Цачева се обърна към активните, към младите хора, към гласувалите с квадратчето "Не подкрепям никого": "Приятели, изборът е съдбоносен! На карта е заложено бъдещето на България! Ще дам всичко от себе си - заради вас!"

Цачева печели вота в чужбина

Кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева печели вота на българите в чужбина, сочат резултатите от преброяването на ЦИК при обработени ...

"Между пилот и льотчик има разлика", каза Петър Москов - единственият човек от ДСБ на срещата. Той обаче присъства в качеството си на член на ИС на РБ, предаде 24 часа.

По-рано Цецка Цачева обяви в писмо до медиите, че като "десен човек" отива на среща с Изпълнителния съвет на Реформаторския блок днес.

"Без никакви специални уговорки наши естествени поддръжници са всички противници на тоталитарното комунистическо ляво, което продължава да се преражда в задкулисните олигархични кръгове, дърпащи конците и на настоящия ляв кандидат. Резултатите от първи тур отново доказват, че ГЕРБ е единствената сила, която може да се противопостави успешно в тази битка.

Затова призовавам всички наши съмишленици и партньори в същата тази битка, които са част от демократичното дясно, да ме подкрепят, за да победим заедно.

Помнете, че възможностите са само две: да позволим България да се върне в мрачното минало на идеологическите лъжи и подчинението на чужди интереси или с гласовете си да направим така, че тя да остане там, където е нейното достойно място – сред свободните европейски народи.
Аз ще се боря непоколебимо за независима и просперираща България в обединена Европа!", написа Цачева преди срещата си с Реформаторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика