Румен Петков иска разсекретяването на разработката "Червеи"

14632
Румен Петков иска разсекретяването на разработката "Червеи"
Снимка: БГНЕС

Докато не се разсекрети разработката "Червеи" и не стане ясно кой и защо е поръчал СРС-тата, всичко е само предположения, казаха днес в Пловдив бившият главен секретар на МВР ген. Валентин Петров и Румен Петков след работно съвещание на ПП АБВ.

Според Румен Петков, конфликтът между президента и премиера относно оценката за работата на шефа на ДАНС в публичното пространство единствено внася допълнително напрежение в и без това обременената, осакатена агенция за национална сигурност. "Те си имат телефони, да си ги уточнят тези неща", каза той. По-важното е, че персоналният състав не изчерпва проблемите, натрупани в ДАНС. Нужен е задълбочен и смислен анализ на състоянието и дейността на различните звена в службите.

Румен Петков потвърди, че има кувейтски инвеститор за АЕЦ "Белене"

Още през декември миналата година е имало информация за поява на нов инвеститор за АЕЦ „Белене” – фирма от Кувейт. Та...

Ген. Валентин Петров каза още, че ключови фигури в държавата използват един такъв случай за да спекулират и задълбочават деморализацията на службите и същевременно да задълбочават разрива между обществото и службите. Работата им би трябвало да е далеч от светлината на прожекторите, да дава резултат, а не скандали и разправии между различни личности или политически сили, каза още той.

Според бившия главен секретар на МВР, тези скандали придобиват епидемичен характер. Румен Петков говори и за недоверието на партньорските служби, след като информация от такъв характер се изнася публично и то от председател на комисия в парламента. Какво значи президентът да каже, че има една празна папка. Това значи, че обществото и службите са на различни страни, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика