Румен Петков: На сериала Очи чёрные и „ококореные“, трябва да се сложи край веднага

6500
Румен Петков: На сериала Очи чёрные и „ококореные“, трябва да се сложи край веднага
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Влизаме в поредните два месеца, в които Христо Иванов ще сваля главния прокурор, Мая Манолова ще сваля цените на тока и на парното, главният прокурор ще продължава да се укрепва, специализираните съд и прокуратура ще продължат да си работят, цените на тока и парното ще продължат да растат. Това предрече лидерът на АБВ Румен Петков, коментирайки работата на отиващия си 46 парламент и служебното правителство. Той е категоричен, че гражданите трябва да разберат, че ги лъжат и посочи кои според него трябва да са приоритетите на следващия парламент.

"Слугите на Иван Гешев имат имена и фамилии и тук азбуката започва с „Х“ - Христо Иванов, Мая Манолова, адв. Хаджигенов", изтъкна лидерът на АБВ, убеден, че закриването на спецсъда и специализираната прокуратура са били въпрос на 15 минути. "Христо Иванов уволнява Гешев само по време на избори, влезе ли в парламента изчезва, няма го, не коментира темата и така", посочи Петков. По думите му, отива си парламент, който е създал усещане за непреодолима омраза, нетърпимост и отровена атмосфера, която поставя под въпрос бъдещата способност политическите сили в парламента да могат да водят ползотворно, от гледна точка на интереса и потребностите на обществото, разговори. 

Румен Петков припомни предупрежденията на АБВ още от предишния парламент, че Христо Иванов и Демократична България всъщност обслужват интересите на Иван Гешев. "Два парламента по ред доказаха това ми твърдение по абсолютно безусловен начин", подчерта Петков. 

Лидерът на АБВ припомни работата на комисията по ревизията, "гръмотевичното влизане" на Манолова и група депутати в "Булгартарнсгаз" с твърдения за нарушения, изискване на документи. "Някой да чу след това нещо за Булгартрансгаз? Предупредих, че така ще стане. От Демократична България говореха за незаконно изграждане на газопровода Турски поток или Балкански хъб, който както иска да го кръщава, от ДПС имаха въпроси, от страна на "Мутрите" също имаше въпроси и … никой не си отвори устата по въпроса "Булгартрансгаз", включително министърът на енергетиката", изтъкна Петков. "Това означава, че Булгартрансгаз са предоставили информация, документи и материали на всички тези депутати, с които са ги убедили в изключителната чистота и изрядност в действията на дружеството, но твърдя че не е така", заяви Петков и припомни за изграждането на газопровода до Свищов, забавяния на проекти и двойни оскъпявания.

Лидерът на АБВ Румен Петков настоя МВнР по най-бързия начин да отговори на Конституционния съд за гражданството на Кирил Петков

Лидерът на АБВ Румен Петков настоя МВнР по най-бързия начин да отговори на Конституционния съд за гражданството на Кирил Петков Настоя...

"Този парламент се беше вторачил в Закона за НСО, воден от една главна идея – да вземе колата на патриарха", коментира Петков. По думите му, 46-я парламент е еманация на това: „ние сме недосегаемите“ и изрази недоумение: "Е, как да пипнат Гешев, защо да го пипнат, той е един от тях".

Румен Петков направи оценка на служебния кабинет. Той заяви, че министър-председателят Стефан Янев е показал поведение на държавник и добави, че има една забележка към него - за изказването му, че би подкрепил евентуален проект на Кирил Петков и Асен Василев. Според Петков е неприемливо служебен министър-председател по такъв начин да се ангажира с политически тези, още повече, че "да се ангажираш с еманацията на лъжата, това е много лош знак“. За кабинета Петков отбеляза, че някои служебни министри са оставили много въпроси, за други, като проф. Янаки Стоилов, проф. Бозуков, вицепремиера и социален министър Гълъб Донев, също на вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков даде положителна оценка. Петков изтъкна заслугите на Рашков да промени изборната атмосфера и нерегламентираното влияние върху изборния процес и посочи като примери резултатите в Хасково и плевенското село Буковлък.

Сред министрите, оставили въпроси, Петков изтъкна здравния Стойчо Кацаров, посочвайки, че предица негови действия и бездействия смутиха и гражданите и здравната общност. "Съгласете се, че е някак си неприлично, когато се обявява, че почват енергични мерки по пандемията, министърът на здравеопазването да е в отпуска. Определени действия в редица болнични заведения, също не могат да бъдат квалифицирани като добре професионално мотивирани. Например новоназначения директор на Александровска болница, преди това в болницата в Преслав, сля я с болницата в Шумен и съсипа болницата в Преслав. След това от Шумен го изгониха, отиде в Ловеч, от Ловеч го изгониха. Сега е в Александровска болница без да може да каже бъдещето на състава. В Ямбол трета седмица практически няма ръководство на болницата. В Пазарджик ситуацията в болницата, смущава. В Силистра също. В една от болниците във Варна, в която пациентските организации обявиха за болница на годината, се извършват кадрови вакханалии, които не могат да бъдат обяснени със сериозна управленска аргументация“, коментира Румен Петков.

Той разкритикува Министерство на регионалното развитие и благоустройството и определи като изключително съмнителни кадровите решения. „В АПИ, в кадровия състав на Министерството и допускането на един хаос, който всъщност доведе до прекратяване на ремонтни дейности в големи участъци на страната. В третокласна пътна мрежа техниката беше изтеглена. Не може държавата да наказва тракториста, да наказва багериста, да на казва шофьора по начина, по който го прави министъра", посочи Петков

За министъра на икономиката лидерът на АБВ заяви: "Този човек живее, за да лъже. И лъже от това, че живее" и посочи: "Първо, излъга всички, че се е консултирал с Конституционния съд за гражданството си. Излъга така наречените чуждестранни инвеститори, че се подписва с тях от името на българското правителство на 10 юли, а на 10 юли правителството въобще не е разглеждало този въпрос. Излъга министрите на 15 юли - 5 дни след като се подписа, че предстои да се подпише и иска техни бележки по текста на меморандума. Те наивниците, даваха бележки, с изключение на Янаки Стоилов , който казва: Ние сме с впечатлението, че меморандумът вече е подписан“.

Румен Петков: Нека Ива Митева не си позволява да притиска президента

Нека Ива Митева не си позволява да притиска президента. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция във връзка с...

Румен Петков припомни и изявлението на Кирил Петков, че е спрял кредитиране от страна на Банката за развитие за 42.5 млрд. лв. "Него не го интересува какво ще каже, а да блесне, да направи впечатление", коментира лидерът на АБВ и добави, че не би му позволил да управлява будка. "Не знам президентът и министър-председателят дават ли си сметка как изглеждаме в очите на нашите партньори с неграмотен министър на икономиката“, добави лидерът на АБВ.

„Министърът на финансите - един човек с изключително самочувствие, който в НС с впечатляваща скромност каза: Ами вълшебници сме“, посочи Петков и заключи: "Значи, на този сериал: "Очи чёрные и "ококореныe" - трябва да му се сложи край веднага. Тези хора са обида към институциите“.

Румен Петков обяви, че АБВ ще настояват в следващото Народно събрание приоритет номер 1 да е гарантиране на енергийната сигурност на страната с незабавно продължение на изграждането на АЕЦ Белене, гарантиране на пряка доставка за газ от Русия за Европа през България, също преоценка на газовата връзка Гърция – България и отговорност на хората, отговорни за забавянето с години на финализирането й, както и за приемане на генерално решение за Маришкия басейн. Като втори приоритет той посочи силен и убедителен план за възстановяване и устойчивост, в който българската икономика има водеща роля. "Това което се подхвърля сега, това наследство от ГЕРБ, е катастрофа – в него няма никаква перспектива, в него има стремеж да се закърпят дупки и да се усвоят едни средства", отбеляза той. Според Петков, необходимо е и преосмисляне на България в Зелената сделка и предприемане на незабавни стъпки за стартиране на съдебна реформа, "които да се предшестват със самото избиране на Народното събрание с един убедителен Съвет към Народното събрание по правосъдната реформа".

"И незабавно закриване на специализирания съд и специализираната прокуратура  – не като тези лъжци, които в предизборната кампания го закриват и уволняват Иван Гешев, а реални ефективни стъпки: закриване на специализирания съд, закриване на специализираната прокуратура, нов ВСС. Това са нещата, без които ние не можем като държава", подчерта Петков.

 

Румен Петков: Признанието на "Севда ТВ", че са си общували с г-н Гешев, е поредното доказателство за нравствената и професионална нищета на главния прокурор

Признанието на "Севда ТВ", че са си общували с г-н Гешев, е поредното доказателство за нравствената и професионална нищета на главния п...

 

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика