Румен Радев обеща да проверява кемтрейлс, ако се наложи (Видео)

11134
Румен Радев обеща да проверява кемтрейлс, ако се наложи (Видео)
Снимка: БГНЕС

Ако опасенията за кемтрейлс се засилят сред населението, то "можем да организираме една проверка". Това става ясно от думите на кандидата за президент на БСП – ген. Румен Радев.

Запис от негова предизборна среща е качен в платформата за видеосподеляне YouTube.

В краткия клип не става ясно кой задава въпроса и дали питането е специално за кемтрейлс, но видеото е озаглавено "Генерал-майор Румен Радев за химическите следи във въздуха", съобщава Mediapool.

"Ако има такова нещо ще вземем мерки, но до момента не ми е известно да има такова нещо, като целенасочено, съзнателно пръскане", казва все пак кандидатът на БСП.

По думите му подобни следи от самолети могат да се появят на 9 или 11 хиляди метра. "Обикновено това става на голяма височина, влагата на въздуха и така нататък", казва Радев.

Червените избраха Румен Радев за кандидат-президент

Ген. Румен Радев е кандидатът на БСП за президент. Това стана ясно след тайно гласуване на "Позитано" 20. Последно в битка за номинаци...

Той отбелязва, че ако тревогата продължава, трябва да се направи проверка и "ако се установи" наличие на съзнателно пръскане "ще вземем мерки".

Конспиративната теория за химическите самолетни линии (наричани още кемтрейлс, от англ. chemtrails) твърди, че някои следи, оставяни от самолетите в небето, са следи от химически или биологични агенти, преднамерено разпръсквани на големи надморски височини с цели, пазени в тайна от обществеността в секретни, нелегални програми, ръководени от правителствени власти.

Тази теория не е приета от научната общност, според която съществуват единствено кондензационни следи (наричани още контрейлс, от англ.) и няма научни доказателства в подкрепа на конспиративната теория за химическите линии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика