Руска медия твърди, че Нинова обещала бързо да махне антируските санкции, ако спечели

8219
Руска медия твърди, че Нинова обещала бързо да махне антируските санкции, ако спечели
Снимка: БГНЕС

БСП ще пристъпи към отмяна на антируските санкции в най-кратки срокове, ако спечели изборите. Това е заявила лидерът на социалистите Корнелия Нинова пред руското издание „Известия”.

"Готови сме да работим с Русия не само за големите енергийни проекти, но и за развитие на отношенията ни на ниво малък и среден бизнес", казала Нинова пред руската медия.

ЕС призова ООН да наложи санкции на Русия заради Крим

Страните от ЕС, включително България, призоваха всички държави от ООН да обмислят налагането на санкции на руски и украински граждани...

Евродепутатът Момчил Неков, който влезе в ЕП с прякора „Любимец 15” заради преференция, уточни пред „Известия”, че БСП вече е предприела мерки за свалянето на санкциите на ЕС срещу Русия. Българските социалисти са инициирали писмо в рамките на Европейския парламент с предложение да бъдат гласувани мерки за отмяна на руското ембарго върху вноса на селскостопански стоки специално от България.

„Известия” не пропуска да напише, че България е най-бедният член на ЕС и твърди, че санкциите на Русия върху селскостопанския ни внос още повече влошават нещата, макар че всъщност директният ни внос в Русия е най-голям по отношение на медикаментите – по данни на икономическото ни министерство. Износът ни на лекарства за Русия съставлява 33,4% от общия ни износ, който за 2015 година е в размер на само 439 млн. долара. Освен това, по отношение на вноса на плодове и зеленчуци в Русия не е забранено да се внася разсад на картофи, лук и ГМО царевица. Няма ограничение и за внос на консервирани селскостопански продукти.

Санкциите на ЕС срещу Русия са три вида. Първият вид са т.нар. икономически санкции, като засега те важат до 31 юли, 2017 година. Тези санкции обхващат финансовия, отбранителния и петролния сектор на руската икономика. Вторият вид санкции са т.нар. визови ограничения за физически лица – руски граждани и членове на структурите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република, както и замразяване на икономически активи на руски юридически лица. Третият вид санкции не е на хартия срещу Русия, но на практика се получава точно така. Става въпрос за забрана да се внасят стоки от Крим и Севастопол в ЕС, като конкретно има пълна забрана за каквито и да е отношения в сектора на туризма. Регистрирани в ЕС компании и европейски граждани не могат да купуват недвижима собственост в Крим или да финансират неевропейски компании, които се занимават с такава дейност. Тези санкции важат до 23 юни, 2017 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com