Ръководството на ДПС се събира на спешно заседание

5477
Ръководството на ДПС се събира на спешно заседание
Снимка: БГНЕС

Централният съвет на ДПС се събира спешно на заседание утре, 24 декември. Това е научил "Дневник" от членове на ръководството на партията.

Засега от пресцентъра на политическата формация не отговарят, за да дадат повече информация за дневния ред на форума.

Политолози: С Местан ДПС изгуби половината гласове на българските турци

Откакто Лютви Местан стана председател на Движението за права и свободи вотът на българските турци за партията падна наполовин. За Ахме...

Свикването на ръководството на ДПС явно се налага заради създалата се ситуация след публикуването на новогодишната реч на почетния председател на партията Ахмед Доган. В речта си Доган обвини в гаф лидера на ДПС Лютви Местан заради протурската му декларация след сваления руски самолет. Според почетния лидер партията се нуждае от промяна, а не от подмяна. 

"Само си представете потенциалния конфликт между Русия и Турция. За мен беше гаф тази декларация, г-н Местан", казва Доган в речта си.

"Всички знаете, че съм наблюдател по дефиниция, но явно твърде насериозно съм се приел като пасивен съзерцател", казва още почетният лидер на партията, който все пак заявява: "Но това не означава, че ще се върна в политиката!"

Словото (произнесено на 17 срещу 18 декември) беше публикувано във вторник (22 декември) вечерта след медийни публикации, че предстои смяна на Местан. Днес лидерската драма не коментираха нито Лютви Местан, нито заместник-председателите на партията, нито Ахмед Доган.

За нещастие, Доган ще възроди едно по-умно и по-опасно ДПС

Една реч бе достатъчна, за да избухнат медиите в бурни анализи и коментари. Което само препотвърждава колко голям и важен фактор в бълг...

Някои сайтове и медии обаче направиха серия от публикации, в които говорят за смяна в ръководството на ДПС и оставката на Лютви Местан. Според в "Стандарт" Местан е останал без охрана от НСО и се намира в турското посолство, като вестникът го нарича "формалният лидер".

Само един от депутатите на движението все пак направи прогноза дали и кога ще има избор на лидер. „Ние ще имаме национална конференция вероятно през април”, каза Мустафа Карадайъ, цитиран от bTV. В отговор на въпроса дали ще има нов председател на ДПС, той каза „всичко е възможно”.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика