РЗС: Мая Манолова иска да си назначи главен съдебен инспектор

32165
РЗС: Мая Манолова иска да си назначи главен съдебен инспектор
Снимка: БГНЕС

РЗС призовава ГЕРБ като единствената парламентарна опозиция да парира опитите на Мая Манолова да внедри поредното си протеже в съдебната система. Това се посочва в позиция на партията на Яне Янев, рапространена до медиите.

В нея се допълва: Неистовото желание на Манолова по кюстендилска линия да пробута за главен съдебен инспектор съдия, който няма нито професионални качества, нито морално право е опасно и дискредитиращо за съдебната власт. Не може лице, обвързано в миналото с покойния подземен бос Георги Илиев от ВИС-2, да бъде избирано да инспектира съдии, прокурори и следователи особено в комбина с друго лице, трайно подвластно на братя Галеви.

ГЕРБ и РЗС подписаха политическо споразумение

ПП „Ред, законност и справедливост“ подкрепя кандидатите от листата на ГЕРБ в изборите за членове на ЕП на 25 май с цел кон...

Лидерът на "Ред, законност и справедливост" (РЗС) Яне Янев последователно е провел разговори с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатите Цецка Цачева и Данаил Кирилов. Той е останал с убеждението, че в ГЕРБ е наложена трайна позиция, че този парламент, така както не трябваше да избира членове на Сметната палата, не бива да избира и главен съдебен инспектор, защото е изчерпан и не се ползва с доверието на българския народ.

При номинацията на кандидати за главен съдебен инспектор РЗС е убедило ПП ГЕРБ да не застават зад кандидатурата на прокурор Атанас Гебрев по същите съображения. Сега от партията считат, че ГЕРБ ще заяви категоричната си позиция, че няма да участва в гласуването за главен съдебен инспектор в този парламент.

РЗС си запазва правото да даде гласност на това как Мая Манолова наскоро наложи избора на окръжен прокурор на Кюстендил, а сега иска да избере и неин зам.-окръжен прокурор, написал оправдателни постановления за братя Галеви. За двете протежета на Манолова във ВСС и дупнишко-кюстендилската методика за кадрово развитие, партията ще даде специална пресконференция. Това става ясно още от позицията, изпратена до медиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика