Сакскобургготски: Крим от Екатерина Велика до 1954 г. е част от Русия

27917
Сакскобургготски: Крим от Екатерина Велика до 1954 г. е част от Русия
Снимка: бгнес

Принципите на международното право са тези, които трябва да се следват в в случая. Но при така създалата се ситуация в Украйна не бива да се пропуска и фактът, че Крим от Екатерина Велика до 1954 г. е бил част от Русия.

Това казва бившият български премиер Симеон Сакскобургготски по повод кризата в Украйна. "По тази тема може много да се разсъждава в зависимост от един или друг интерес на дадена държава. Видяхте, че дори в рамките на ЕС има различни мнения и позиции. Когато даваме оценки за едно или друго събитие, трябва да се имат предвид повече обстоятелства", подчертава Сакскобургготски пояснява: Ето Германия, например. Канцлерът Меркел беше пределно ясна в изказването си за икономическите връзки между двете страни и евентуалните последици от засилени санкции срещу Москва.

"Отношенията САЩ-Русия пък са на съвсем друга плоскост. Така че не може да се даде еднозначен отговор. Принципите на международното право са тези, които трябва да се следват в в случая. Но при така създалата се ситуация в Украйна не бива да се пропуска и фактът, че Крим от Екатерина Велика до 1954 г. е бил част от Русия", казва още той.

"Що се отнася до позицията на България ­ вижте, външната политика не е лесна работа. Тя изисква не само опит и търпение, но и разглеждане на ситуациите в тяхната цялост и проекция в бъдещето, не на парче и за даден момент. Импулсивните действия или следването на някаква конюнктура са нежелателни в дипломацията. В целия този конфликт България трябва да види своя национален интерес и спрямо него да определи позицията си. А и да имаме предвид, че вече сме част от европейския отбор. Но нека винаги първо да се пооглеждаме, както обичам да казвам. Това е от полза", казва още Симеон Сакскобургготски в интервю за няколко български медии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика