X
 
 

САЩ застана на страната на ДПС срещу Валери Симеонов

61035 53
САЩ застана на страната на ДПС срещу Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС
Вчерашното изказване на лидера на НФСБ Валери Симеонов от парламентарната трибуна, което беше насочено към ДПС и ги обвиняваше в манипулация на малцинствата, предизвика реакция и от американското посолство.

Да чуем публични изявления, унизяващи хора въз основа на тяхната раса или етническа принадлежност е шокиращо. Тъжно е да станем свидетели на публичен дебат, отровен от реч, която трябва да е неприемлива в едно модерно, демократично общество, особено по време на един празничен период в годината, белязан с добра воля и пожелания за мир. Това се посочва в изявление на американското посолство, цитирано от Агенция "Фокус".

Българското правосъдие призна: Не правим нищо да предотвратим расови престъпления

Няма специална политика за превенция на престъпления от расов характер. Това стана ясно от отговор на правосъдния министър Христо Ивано...

Надяваме се, че в този сезон на мир и добра воля всички българи ще се замислят върху своята вековна традиция на толерантност и ще положат усилия да отстояват своята световна репутация за мирно съжителство с хора от различни етноси. Всички народи се борят с проблемите, свързани с раса и дискриминация, включително и САЩ, но сред ценностите, които споделяме е и уважението към всички наши граждани, независимо от тяхната раса, религия или етническа принадлежност.

Днес, както и всеки друг ден, ние призоваваме българските граждани да осъдят всички форми на принизяваща реч и да бъдат положителни гласове в изграждането на едно приобщаващо общество, което отразява нашите общи ценности, без дискриминация и нетолерантност.

Какво каза Симеонов

Лидерът на НФСБ използва силни думи по адрес на ромския етнос, което предизвика ДПС и реакция. Симеонов използва словото си, за да илюстрира поведението на Движението за права и свободи спрямо ромите от своя гледна точка. Ето и част от речта на Симеонов.

Амнести Интернешънъл: България трябва да обуздае ксенофобското и расистко насилие

Българските власти трябва да изпратят ясен сигнал, че ще вземат нужните мерки да обуздаят растящите атаки срещу бежанци и мигранти по у...

"Остава въпросът какви са причините част от циганския етнос да се превърне в рушител на държавността и законите, защото хората, които по времето на социализма преди 25 години работеха, пращаха децата си на училище, даваха своя принос в създаването на обществени блага, сега са се превърнали в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати без да работят, искащи пенсии по болест без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки."

"Кой създаде впечатлението на нашите мургави сънародници, че всичко им е позволено, че всичко им е разрешено, че всички са им длъжни, че трябва да се лекуват безплатно? Отговорът на тези въпроси би обяснил първопричините и би посочил начина на решение на този тежък проблем. И този отговор има своята политическа проекция, или както биха се изразили екзактно представителите на ДПС."

"ДПС е узурпирало правото да представлява циганския етнос, обещавайки му политическо представителство и малцинствени привилегии без каквито и да било задължения, изпълнявайки пъклената си цел за противопоставяне на българското общество."

"Пред малограмотното население на "Столипиново" през 2005 г. лидерът на партията Ахмен Доган обеща, че няма да плащат ток, ако гласуват за ДПС. През 2009 г., успоредно с обещанието за неплащане на ток и вода, пропагандаторите на ДПС въведоха нов метод - директно купуване."

"Истината е, че българското общество и държава са изправени през сериозен проблем, който трябва да бъде преодолян решително с прилагането на цялата сила на закона. Законът, за който великият Левски казваше, че е еднакъв за всички независимо от етноса им."

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 42 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Казаха се 3-4 вулгарни изречения и ... уау! - Народът прозря какъв голям проблем е настанал в малката ни държава...И сега - нека всички задружно избием тези , които ни пречат , тези , които се явяват утайката на фона на всичко прекрасно ... Воаля! .....Да , но как , скъпи сънародници , не виждате , че зад всяко политическо изказване през последните 5-6 години се крие изкуствено насочена омраза , к виж още ›› оято да заслепи и без това вече невиждащия български поглед.. Как не разбирате , че целенасочено се отклонява рационалният ум от пътя на истината към този на заблудата? Защо смятате , че тези избраници на народа не биха могли да се справят с ромските етнически представители ,като ги задължат наравно с другите български граждани да работят , да плащат данъци и пр. ? Как всеки друг български гражданин не бива оставян просто така със своите задължения от съответните администрации ? Задавали ли сте си въпросът защо вас ви тормозят \"разни служители за разни задължения\" , а ако сгафите - има съответни последствия , които за тях няма ? Защо обвинявате този , който яде баницата , а не погледнете този , който всъщност му я дава? Защо смятате , че ако за нормотворците беше изключителна грижа фактът , че ромите получават помощи и превръщат раждането на деца в бизнес , нямаше да направят бързи законодателни промени в Закона за семейните помощи за деца и Правилникът за приложението му ? Отговорите смятам , че са ясни , но ние ,скъпи българи, продължаваме да се поддаваме на плоски манипулации.Може би политиците продължават да държат на сегашното положение ,не желаейки да катализират дългоочакваната промяна , тъй като така е по-удобно , разбира се. Омразата се насочва към зверствата , които ромите извършват спрямо българи , но да не забравяме , че и при българите \"брат брата убива\" .Тъжно е. Хората озверяха - крадат , избиват се и плачат , докато властниците ядат на корем и управляват хотели , спокойни , че са направили поредното изказване , което ще накара човешки същества да ненавиждат други човешки същества , ей така \" по християнски \" .
 • лавандулка 41 лавандулка преди 5 години Профил на трол?
  САЩ да се оправят с техните "афроамериканци"(щото виждаме,че не им се получава) и да не се намесват в нашите работи ! И предлагам няколко "радетели" от този БХК да бъдат командировани за една седмица (поне!) в някое циганско гето или село с компактно "ромско" население да поживеят с тях,пък после ще си говорим.....ако оцелеят :)))
 • Анонимен 40 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Вярно е,че 95% от циганите в България,паразитират в обществото и нарушаването на закона е считано от самите тях,за нещо съвсем нормално!-Вярно е,че много крадат...ТАКА Е!-АМА ТЕ ВЗИМАТ ПРЪВ И НАЙ-ЛИЧЕН ПРИМЕР ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ,ОЛИГАРСИ,МАФИОТИ,БАНКЕРИ И СЪДИИ!-ЕТО НАПРИМЕР:-БАНКЕРА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ БРУТАЛНО Е ОТКРАДНАЛ 3,5млрд...-ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ВСИЧКИ ЦИГАНИ ИЗОБЩО МОГАТ ДОРИ И ДА СИ МЕЧ виж още ›› ТАЯТ!НА ТОЗИ ЕТАП ДЪРЖАВАТА Е БЕЗСИЛНА ДА СЕ СПРАВИ С ВСИЧКО ТОВА!!-НО ПЪК ЦИГАНИТЕ ВЛИЯЯТ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ БАЛАНС НА СИЛИТЕ В ПАРЛАМЕНТА-Е!--НЕ И БЕЗ ИЗВЕСТНАТА ПОМОЩ НА ВСЕ СЪЩИТЕ ПАРАНОИЧНО КРАДЛИВИ БОРЦИ ЗА ВЛИЯНИЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА-А ИМЕННО ПОЛИТИЦИТЕ,ОЛИГАРСИТЕ,МАФИОТИТЕ,БАНКЕРИТЕ И СЪДИИТЕ!-ДОКОГА ТАКА ЩЕ Я КАРАМЕ,БЕ ХОРА??-ДОКОГА??
 • Анонимен 39 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Явно САЩ се заблуждават, че нашите цигани са по-читави от собствените им негри!
 • Извънземен 38 Извънземен преди 5 години Профил на трол?
  Как няма да застане зад ДПС - то почакайте и ще подари и \'\'Тракията\'\' догодина на султан Ердоган (Ислямска Държава Империя Турция , заедно с Албания и Косово) - само и само Турция да нападне Русия,ама не е познал! Обама, съгласно пророчеството е последния президент на САЩ - после Русия ще е Властелина на Света!
 • Анонимен 38.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Искаш да кажеш, че монголите ще победят и ще ни върнат 1000 години назад!
  : 1 !
 • Анонимен 37 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Не знае ли,че сега не се казва истина,та наистина да не ви падат истински бомбички, а действайте.
 • Анонимен 36 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Валери Симеонов е казал ИСТИНАТА.САЩ да не се месят,където не им е работата.
 • Анонимен 35 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Валери Симеонов е абсолютно прав,а САЩ да не си завират гагата,където не им е работата.
 • ДА 34 ДА преди 5 години Профил на трол?
  Валери Симеонов се изказва против една противоконституционна партия която с действията си и поведението си е срещу БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ. Тези които манипулират и насаждат омраза вече 25 години са ДПС и това го правят планирано и с дългосрочни цели за трайно дестабелизиране и разцепване на българското общество ......... Статията манипулира и настройва по болшевишки, не им се връзвайте. Тези номера виж още ›› ги правят вече 70 години .......... Патриотичен Фронт е единствената Българска партия в Парламента в момента !
 • Анонимен 33 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Така е в еврейската държсва САЩ. Още ми е смешно как дават на стари коубойски филми, изтупани негри заедно с белите. Койединствен в сврта е използвал атомни бомби с/у мирно население и то две? До кога мегрите нямат равни права с белите?- Я вижте какво става в САЩ, май сме 2014 година!!!
Нагоре
Последно в Актуално