СДС: Европа изживява една от най-големите си кризи

483
СДС: Европа изживява една от най-големите си кризи
Снимка: БГНЕС

Заявяваме, че уважаваме вота на гражданите на Великобритания да напуснат Европейския съюз, но това решение сериозно ни безпокои. Това пише в декларация на СДС по повод решението Великобритания да напусне ЕС.

Според "сините" това е ясен знак, че Обединена Европа изживява една от най-големите си кризи.

Какво предвижда чл. 50 от Лисабонския договор

Европейският съюз е в шок след резултата от референдума във Великобритания. Досега нито една страна членка не е напускала общността, а ...

"Отчитаме, че има сериозни вътрешни и международни причини за този вот: бежанската вълна, липсата на адекватна политика за справяне с нея, липсата на единна външна политика за опазване на границите, продължаващата криза с Гърция и единната валута и свързания с тези причини възход на популистки партии и движения в европейските държави", пише още в позицията им.

Според тях е очевидно, че има криза на лидерството в Европейския съюз, за сметка на засилващата се роля на европейската бюрокрация.

По думите им всичко това създава несигурност у гражданите на Европа, подкопава авторитета на Европейския съюз и подтиква към крайни решения.

"Без да подценяваме тази тенденция, ние изразяваме увереност, че Европа ще преодолее тежката криза, както успя да го направи по време на двете световни и Студената война.

Франсоа Оланд: Великобритания да започне процедурата за напускане на ЕС

Френският президент Франсоа Оланд призова Великобритания да започне процедурата за напускане на Европейския съюз, колкото е възможно по...

Обединена Европа освен политически и икономически съюз, е и гарант за общата политика за сигурност, заедно с НАТО.

Затова, ние се надяваме, че разумът и ценностите на Обединена Европа ще надделеят над евроскептицизма и на предсрочните парламентарни избори във Великобритания, гражданите ще преосмислят кой е верният избор за страната им.

Заявяваме, че ще отстояваме позицията си за запазване на целостта и единството на Европейския съюз и ще продължаваме да работим в тази посока и занапред", допълват от партията на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика