Ще има грантова схема за общините за 300 000 лева заради Председателството

2013
Ще има грантова схема за общините за 300 000 лева заради Председателството
Снимка: БГНЕС

„Варна има своето много важно място в Българското председателството на Съвета на ЕС, тъй като в нея ще се проведат четири много важни срещи през юни 2018 г.“ Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова във Варна, където заедно със спортния министър Красен Кралев в продължение на два дни ще са домакини на работна среща с еврокомисаря по образованието, културата, младежките политики и спорта – Тибор Наврачич, съобщиха от Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Във Варна в рамките на Българското председателство ще заседават министрите с ресор туризъм на страните-членки на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). Събитието, насрочено за 14 юни 2018 г., се организира от Министерството на туризма и в него ще участват 15 министри, посочи министър Павлова, цитирана от БГНЕС.

Неформално заседание на Работната група „Конкурентоспособност и растеж“ се планира в морската ни столица на 8 юни 2018 г. На него ще присъстват всички държави-членки на ЕС, очакват се над 80 експерти.

Дават 28 млн. лв. на НДК заради Председателството ни на ЕС

На днешното заседание на Министерски съвет беше взето решение, по мое и на министъра на финансите предложение, за увеличаване на капита...

„По време на заседанието ще се обсъжда и темата за единния цифров пазар като част от ресора на бъдещия еврокомисар на България – Мария Габриел“, каза още министър Павлова.

„Тъй като в морската ни столица има още една инициатива – „Варна - град на знанието“, именно в нея на 7-8-и юни 2018 г. ще се проведе Комитетът по образование. Той е организиран съвместно с Европейската комисия“, допълни Павлова. Въпросите, които ще бъдат поставени, обхващат всички равнища на образование и обучение – от образованието в ранна детска възраст до висшето образование и ученето за възрастни.

Четвъртото важно събитие, което ще е във Варна, е насрочено за 4-5-и юни 2018 г. Тогава ще се проведе неформалното заседание на Комитета по търговска политика, а Министeрството на отбраната организира специално обучение по морска сигурност. В него ще участват 70 експерти, ще се проведе във Военноморското училище и също е под егидата на Българското председателство.

„Паралелно с това България има културна програма, която се провежда по време на формалните и неформалните съвети в Брюксел и София. Това, което предвиждаме, е Министерството за Българското председателство да отвори една грантова схема за всички общини на стойност 300 000 лв. Общините ще могат да кандидатстват със своите партньори и неправителствени организации за проекти под егидата на председателството, насочени към популяризиране на държавата и към културното наследство“, обясни министър Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика