Сидеров иска ЦИК да санкционира БНТ, че не го пуска в "Панорама"

4667
Сидеров иска ЦИК да санкционира БНТ, че не го пуска в "Панорама"
Снимка: БГНЕС

ЦИК да санкционира БНТ, че не допуска лидера на "Атака" до участие в предаването "Панорама" довечера. За това настоява в писмо до ЦИК Волен Сидеров. Пред журналисти в парламента той изтъкна, че според споразумение, подписано от БНТ и "Атака" той трябва да участвам в "Панорама" довечера, но вчера в партията получили писмо от БНТ, в което се казвало, че Волен Сидеров няма да бъде допуснат до сградата на БНТ и "Атака" да изпрати друг участник. "Ние, обаче потвърдихме, че ще бъда аз участникът и няма право г-н Кошлуков като генерален директор на БНТ да определя кой има право да влиза, кой не при подписано споразумение", заяви Сидеров. "Това споразумение беше подписано от всички партии и в случая БНТ го нарушава. Това споразумение не дава право на генералния директор и който и да е от ръководството да решава кой да участва, кой не. Това се определя от самите партии и Инициативни комитети", категоричен е Сидеров.

"ЦИК да си влезе във функцията, да спазят закона и да задължат БНТ да ме допусне до "Панорама", настоява Сидеров и добави, че очаква отговор в днешния ден т ЦИК.

ЦИК не се кани да глобява БНТ за решението да не пусне Сидеров в "Панорама"

Ще накаже ли ЦИК БНТ, защото няма да допусне лидерът на „Атака” Волен Сидеров да гостува в предаването "Панорама" тази вече...

С другото писмо – до СЕМ Сидеров иска БНТ да бъде санкционирана заради предаването "Референдум". "СЕМ много скоростно се произнесе в стил някакво заклеймяване по мой адрес, без дори да са гледали самото предаване", убеден е Сидеров.  Той разказа, че в писмото си с много аргументация посочва, че не е имал възможност за равностойно участие в предаването. "Потвърждавам го и с документален запис на предаването със субтитри, за да се види, че аз не съм нарушил никакъв регламент", заяви Сидеров. Той е категоричен, че не е говорил повече от 7 минути. "Не само че не съм говорил 7 минути, аз не съм говорил 7 секунди самостоятелно в това предаване", заяви Сидеров и изтъкна, че от самото начало бил заглушаван от Юлиан Ангелов от ВМРО и от водещата Добрина Чешмеджиева. "Те говореха върху мен и това може да се види много ясно от записа, който сега изисквам", добави той.

Лидерът на "Атака" е категоричен, че според законовите правила СЕМ трябва да задължат БНТ да му даде записа, който е свален от сайта на телевизията в същата вечер, в която беше предаването. "Много интересно защо, от какво се притесняват, може би че хората ще видят, че аз не извършвам нищо скандално, че не нарушавам обществения ред и не надхвърлям регламента. Напротив – от записа, който ще видите е изчислено участието на Юлиян Ангелов от 7 минути и половина, при което като си тръгва, а той си тръгна сам, Чешмеджиева го молеше – г-н Ангелов, върнете се, имате още минута и двадесет секунди. Как така използваш 7 минути и половина и след това имаш още. Тя му даваше възможност, тя го подтикваше да наруши регламента. Но бях обявен аз за нарушител на регламента, какъвто не съм", оплака се Сидеров.

Той съобщи още, че в писмото си до СЕМ настоява да бъде извършена проверка на БНТ за изброени в две страници нарушения и да се наложи санкция на оператора, както и да се задължи да предостави записа, за да може да си търси правата в съда.

Сидеров алармира, че от самото начало на предаването неговият микрофон бил на половина по-слаб от тези на останалите участници и съобщи, че това било установено от техническа експертиза.

ЦИК не се кани да глобява БНТ за решението да не пусне Сидеров в "Панорама"

Ще накаже ли ЦИК БНТ, защото няма да допусне лидерът на „Атака” Волен Сидеров да гостува в предаването "Панорама" тази вече...

"Защо предаването беше свалено от сайта, защо БНТ сваля предаването, което ме изобличава мен, нали аз съм лошият, защо не го държи там да видят хората колко съм лош?.. Защото се вижда, че не извършвам нищо нередно", добави Сидеров.

"Влязоха униформени, може би на петата, десетата минута и много хора казаха – Волен го изведоха с полиция. Не са ме извели с полиция, аз си тръгнах сам. Униформените се повъртяха, но от кого бяха извикани и защо са от специалните полицейски части", продължи Сидеров. Той подчерта, че полицейски части се използват когато има опасни случаи – тероризъм, застрашен обществен ред, жандармерията също. "Какво правеха представители на жандармерията и на специалните полицейски части на десетата минута в студиото. Да не би да са били подготвени за това, за да се покаже, че Сидеров е много опасен и страшен и вече чакаха там полицейски части", пита още Сидеров. Той заяви, че ще отправи въпрос към вътрешния министър "кой ги е повикал, по какво нареждане са там и откога специални полицейски части влизат в студиото на държавната телевизия, това ли е новия стил на на управление на г-н Кошлуков". 

По повод изразеното отношение по случая с участието му в "Референдум" от страна на председателя на парламента Цвета Караянчева и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, лидерът на "Атака" е категоричен, че те нямат никакво право да се занимават с него какво говори, какви идеи изразява и как се държи.

"Те могат да дават съвети на мъжете си в кухнята – Дариткова и Караянчева, не на мен, който съм се създал сам, който съм направил партия и съм правел политика, когато те са били комсомолки и са викали: "КПСС, БКТ". Сега викат: "Да живее НАТО". Да обичат (Дариткова и Караянчева) да не ми дават съвети как да се държа, кое е допустимо и кое не е допустимо. Те са последните, които могат да поставят такива рамки", заяви Сидеров. Той използва случая да обяви, че довечера от 17 часа пред БНТ "Атака" организират протест "срещу самоволното поведение на Кошлуков с искане на неговата оставка, който разпорежда кой може да участва в "Панорама", кой не". 

Председателят на СЕМ не убеди, че иска промяна и озаптяване на синдрома "Сидеров"

Съветът за електронни медии (СЕМ) не намира, че предаването "Референдум" е нарушило закона в случая с Волен Сидеров. Това заяви категор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика