X
 
 

ЦИК не се кани да глобява БНТ за решението да не пусне Сидеров в "Панорама"

1658 0
photo of ЦИК не се кани да глобява БНТ за решението да не пусне Сидеров в "Панорама"
Снимка: БГНЕС
Ще накаже ли ЦИК БНТ, защото няма да допусне лидерът на „Атака” Волен Сидеров да гостува в предаването "Панорама" тази вечер (4 октомври)? Де факто говорителят на ЦИК Александър Андреев заяви, че комисията няма думата, защото не била страна по прословутото споразумение за равнопоставеност и етично поведение при отразяването на предизборните кампании на подписалите го партии и БНТ.

Заради отказа на телевизията да пусне Сидеров, от "Атака" обявиха, че ще има протест от 17:00 часа днес, 4 октомври, пред сградата на БНТ.

Председателят на СЕМ не убеди, че иска промяна и озаптяване на синдрома "Сидеров"

Съветът за електронни медии (СЕМ) не намира, че предаването "Референдум" е нарушило закона в случая с Волен Сидеров. Това заяви категор...

Що се отнася по същество за поредния скандал с Волен Сидеров, Андреев не отговори на въпрос дали трябвало да има проверка за употреба на алкохол и наркотици, като извади аргумент как е сезирана ЦИК и за какво. А глобата за поведението на Сидеров ще е между 2000 и 5000 лева, като тепърва щяло да се изясни колко точно, при съставяне на акта. "Че то без пари бе, г-н Андреев", коментира водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев.

Припомняме, че заради скандала в "Референдум" се стигна дори до поява на жандармерия, но Сидеров не беше изведен насила - накрая предаването беше спряно, докато лидерът на "Атака" не си тръгна от телевизионното студио.

Андреев показа и образец на бюлетините за местните избори. Хубаво е избирателят първо да види списъците пред секциите с кандидатите – за кметове и най-вече за общински съветници, и тогава да влиза в тъмната стаичка, подчерта говорителят на ЦИК.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители