Сидеров на протест пред ЦИК: Очаквам фалшификации на изборите (СНИМКИ)

4375
Сидеров на протест пред ЦИК: Очаквам фалшификации на изборите (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, членове на партията и негови поддръжници протестираха пред Централната избирателна комисия.

Поводът за недоволството им стана решението на комисията, с което партията беше заличена от коалиция "Обединени патриоти" от 28 януари и тя вече носи името „Обединени патриоти – НФСБ и ВМРО“. Заявлението е подадено от Красимир Каракачанов, предаде БГНЕС.

"Атака" внесе искане за одит на "Информационно обслужване", Караянчева не пусна Сидеров в НС

 АТАКА внесе в Народното събрание искане за одит на „Информационно обслужване” АД. Ако то бъде прието, Народното събра...

Протестиращите носиха български знамена и знамена на партията, както и плакати с надпис "Централна Ибрикчийска комисия", а заради протеста движениепо бул. "Цар Освободител" бе временно спряно.

Пред журналисти Сидеров заяви, че вече обжалват решението пред Върховния административен съд, който трябва да се произнесе в рамките на три дни. Според него решението на ЦИК е противозаконно и предупреди, че предстоящите избори ще бъдат брутално фалшифицирани с помощта на 600 000 фантома, чрез задкулисието на „Информационно обслужване“ и с протекцията на Борисов.

„Решението гласи, че „Атака“ се вади от коалиция „Обединени патриоти“ и второ не се допуска до секционни и районни комисии, т.е. нямаме право на представители във всички тези комисии, в които досега сме имали.

ЦИК промени името на коалиция "Обединени патриоти"

Централна избирателна комисия извърши промени в състава и наименованието на коалиция "Обединени патриоти". От състава на коалицията се...

Това е една много мръсна, много подла игра. Тя се разиграва от Каракачанов и Симеонов, но нали не си правим илюзията, че това е станало без санкцията на Бойко Борисов. Той е одобрил тази мръсна игра – „Атака“ да бъде анулирана като участие в секционни комиси“, заяви Сидеров и добави, че с това си действие ЦИК е направила брутално потъпкване на закона.

На въпрос дали партията му ще подкрепи президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат, след като по-рано днес Радев го обяви по време на отчета си, Сидеров коментира, че одобрява действията на държавния глава.

„Сега научавам тази новина. Той е в правото си. Президентът Радев се държа доста добре. Аз му давах някои съвети, той се вслуша в част от моите съвети, даже ги предложи като идея. Ставаше дума за „Информационно обслужване“, за фантомите, което означава, че се вслушва в това, което говоря“, коментира той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика