Сидеров отново протестира, атакува Кошлуков и обяви, че съди БНТ (ВИДЕО)

5660
Сидеров отново протестира, атакува Кошлуков и обяви, че съди БНТ (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров събра отново свои привърженици на нов протест пред сградата на Българската национална телевизия. Причина за това стана забраната да участва в предавания на телевизията, заради нарушаване на регламента на предаването "Референдум".

Сидеров: Няма да позволя да се гаврят с името ми, защото аз съм се създал сам

Лидерът на ПП "Атака" и кандидатът за кмет на София Волен Сидеров обвини Централната избирателна комисия (ЦИК), че проявява двоен станд...

"Това е протестен митинг, против неправомерното решение на Емил Кошлуков. Партия "Атака" има подписано споразумение, което е със силата на договор. не може с решение на едната страната да се прекрати участието на един от кандидатите за кмет на София. По този начин се нарушава Изборния кодекс и принципа за равнопоставеност. Завели сме съдебни искове срещу БНТ. Но това ще отнеме време, въпреки че съм убеден - ще ги спечелим. Това е прекият повод за нашия митинг. Вчера искахме да се видим с ръководството на ЦИК. Надявам се днес да не се скрият, както вчера, и да се срещнат с мен и колегите ми", каза националистът.

Сидеров обвини Кошлуков, че не ходел на работа в "Алфа" "От сантименти му разписах, че е идвал на работа като програмен директор в „Алфа”, но не идваше, както и сега", заяви Сидеров по адрес на генералния директор на БНТ. Думите му всъщност хвърлят ново съмнение дали Кошлуков има необходимия стаж за поста, след като точно работата му в "Алфа" му позволи да се състезава преди две години за поста, но тогава го спечели Константин Каменаров, който беше принуден да напусне поста, след като беше осъден за шофиране в пияно състояние.

"ЦИК е призована да гарантира законността на изборите. В случая имаме закононарушение. Затова ние предприемаме законови мерки - една от които е демонстрацията, която правим. В петък пет часа стоях пред една завързана верига.

Очаквали са аз да прекрача, да мина през бариерата, за да бъда арестуван и да бъде раздут поредният шум около моето име, че съм хулиганствал, че нещо съм правил. Ние с моите колеги устояхме, въпреки че ни се присмиваха в лицето - изпълнителният директор Касабов, Сашо Йовков, Иван Такев... те буквално ни провокираха с поведението си, но ние издържахме - пет часа, без да мръднем от мястото си. Благодаря публично на моите колеги", заяви още Сидеров.

"Всичко това е за тяхна сметка - те показаха колко са слаби. Защото това е слабост - да се оградиш с 50 полицаи и да спираш двама депутати - мен и господин Шопов. Тези изброени шефове от БНТ погазиха правилника на Народното събрание и към тях също ще имаме съдебни претенции", посочи още лидерът на "Атака".

Сидеров и симпатизантите му обвиниха Кошлуков в цензура и незаконни действия (ВИДЕО)

Близо пет часа продължи протестът а Волен Сидеров и партията му "Атака" в БНТ с искане лидерът да бъде допуснат до предаването "Панорам...

Сидеров отбеляза, че и ЦИК, и СЕМ са излезли с неправомерни решения. "Тук става дума за личностна разправа на Кошлуков към Волен Сидеров. Нека се видят фактите и обективно и справедливо да се каже - БНТ не са прави, защото те не могат да ограничават достъпа на един от кандидатите до трибуна, както е по закон".

"Ние с Кошлуков не сме гаджета, за да си определяме срещи. Но от петък той не е излязъл нито един път публично да обясни - как така ти да разпореждаш, че кракът на Сидеров няма да стъпи в БНТ. Той се "застрахова" като изведе напред Управителния съвет, който погази закона... А защо прокуратурата не се заеме с члена на УС Серафимов, който има връзка с "Америка за България"... Това няма са остане така. Аз ще се боря за правата си", заяви Волен Сидеров.

Пред събралите се активисти и симпатизанти на "Атака" той отбеляза: "Искам да ви благодаря - на тези, които бяха тук в петък. Пет часа стояхме без храна, без вода, блокирани от циничното, безхаберно и самовлюбено ръководство на БНТ. Което ни заключи с верига и ни държа пет часа по един недопустим начин."

Припомняме, че в петък имаше друг протест пред сградата на БНТ, който продължи около 5 часа. Тогава Волен Сидеров се опита да стигне до студиото на предаването "Панорама" за да участва в него на предизборен дебат, но бе спрян на входа.

Той е категоричен, че поведението му не е било неправомерно и че ще се бори за правата си.

Волен Сидеров нахлу в БНТ, посрещна го полиция (ВИДЕО)

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров и кандидат за кмет на София изпълни обещанието си и поведе протест пред сградата на БНТ. Множес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика