Сидеров поиска Дьо Кабан да бъде обявен за персона нон грата

19475
Сидеров поиска Дьо Кабан да бъде обявен за персона нон грата

С нарочна декларация лидерът на Атака Волен Сидеров поиска френският посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан да бъде изгонен от страната.

Според Сидеров Дьо Кабан се е намесил по недопустим начин във вътрешните ни работи след скандала с "Белведере Кепитъл Мениджмънт" и съдия Румяна Ченалова. Дьо Кабан си позволи от ефира на bTV да внуши, че Ченалова е корумпирана, смята Сидеров.

Следващата седмица ВСС ще изслушва скандалния шеф на СГС

ВСС започва обширна проверка на всички съдилища и прокуратури, като ще се проверяват мрежите им за случайно разпределяне на дела. Тов...

"В България наблюдавам вече 20 години мазохизъм. От 20 години посланици на чужди държави проявяват недопустимо за дипломацията поведение у нас и не получават никаква реакция. Тези дни посланикът на Франция си позволи да каже, че български съдия е отсъдил неправомерно. Помислите си какво ще стане, ако български посланик в Париж каже, че някой си френски съдия е отсъдил неправомерно в еди кое си дело. Колко точно дни ще му дадат да напусне страната като персона нон-грата? И дали няма да бъде подведен под отговорност?", попита от парламентарната трибуна Сидеров.

Защо на френския посланик се дава непрекъснато трибуна за изказване, пита лидерът на "Атака". Според Сидеров изявленията на Ксавие Кабан са абсолютно недопустими за дипломацията, но въпреки това се посрещат безкритично както от медиите, така и от политическата класа. „Няма и никаква реакция от парламента. Предложих с отворено писмо до медиите външният министър да предяви нота във френското посолство за недопустимото поведение на този човек", заяви още Сидеров.

Председателят на "Атака" е категоричен, че ако ако не реагираме сега на последната арогантна постъпка на френския посланик с искане той да бъде екстрадиран от страната, да бъде обявен за персона нон-грата, ние ще покажем като политици, че сме съгласни да бъдем унижавани.

Дьо Кабан и Сидеров не за пръв път влизат в задочен спор. Припомняме, че на 6 януари тази година лидерът на "Атака" предизвика грандиозен скандал на летище Варна със служител на френското посолсво - Стефани Дюмортие. Тогава Кабан припомни пред медиите, че преди 20 години се е засичал със Сидеров преди международен полет е бил изумен от държанието му.

Съдии от СГС поискаха цялостна проверка на съда

15 съдии от Софийски градски съд (СГС) настояват да бъде извършена цялостна проверка на управлението на съда и да призоват отговорнит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика