Симеонов и Цветанов мълчат за пенсиите, имало ангажимент

2662
Симеонов и Цветанов мълчат за пенсиите, имало ангажимент
Снимка: БГНЕС

Ако го направим, няма да е честно спрямо нашите колеги, към които сме приели този ангажимент. Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов не пожела да потвърди дали разбирателството за пенсиите между „Обединени патриоти” и ГЕРБ е за минимална пенсия от 200 лева. По думите му всички щели да разберат числата, когато бъде оформена управленската програма – утре, 13 април.

На въпрос „300 лева ли ще е минималната пенсия”, Сименов отвърна: „Ще видите”. Имаме уверението на г-н Горанов, че бюджетно договореното е възможно, добави лидерът на НФСБ, без да казва за какви пари става въпрос. А вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов се включи в разговора с уточнението, че разговорите вървят много добре. Водени сме само от „България над всичко”, не пропусна да изкара любимия си напоследък лозунг Цветанов.

Явор Нотев ще е председател на НС, а Цачева - правосъден министър?

Въпреки че и двете страни в преговорите за кабинет отричат до този момент да делят министерските кресла, по неофициална информация прег...

Симеонов коментира и пуснат в социалните мрежи от бившия „патриот” Димитър Байрактаров лист хартия с числото 200 лева плюс индексация от 1 април. Това е стара бележка, от миналата година. Да коментираме сметките на Митьо Пищова, отвърна Симеонов пред Нова телевизия.

По въпроса с уседналостта Симеонов коментира, че „Обединени патриоти” са на позицията да се ограничи вотът от Турция. Ще преценим как да направим законопроект относно вота от чужбина – естествено, че като го направиш за една страна, съдът ще го върне, добави лидерът на НФСБ. Тук имаме разминаване – защо президентът Румен Радев не каже как точно стана президент? Месеци наред, с помощта на фалшивите новини, той успя да стане президент, хвърли обвинение Цветанов. Според него темата „фалшиви новини” вълнува и Германия, и Франция, и САЩ т.е. трябва да вълнува и България. За всички е ясно как беше създадена ДОСТ и как функционира, но нашият аргуметн за противодействие на такива партии е политиците да променят поведението си и да имаме избирателна активност 60-70%, с което влиянието на такива партии като ДОСТ ще намалее, беше тезата на Цветанов.

Не сме коментирали още състава на правителството. Този път е възможно да има наши представители в кабинета, каза Симеонов. Не сме говорили, включи се и Цветанов с призива: „Повярвайте”. На въпрос дали би се съгласил да оглави министерство, Симеонов отговори уклончиво, че няма амбиции за такова нещо. Докато не бъде уточнена програмата, няма да е коректно да се водят разговори за правителството и министерствата, подчерта Цветанов. Като са ясни секторните политики, има ли чак такова значение кой ще е министър, попита риторично вторият човек в ГЕРБ. Все пак от думите на Цветанов и Симеонов стана ясно, че има едно „назначение” – Бойко Борисов премиер, което беше потвърдено още миналата седмица.

Цветанов не пожела да коментира данните за огромния брой разрешени СРС от семейната му приятелка и бивш председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева по негово време – 6000 годишно. Тази тема не е актуална вече, законодателството вече се промени, беше тезата му.

По преговорите за правителство - вървим напред, но не казваме подробности

Вървим по всяка една от секторните политики. Това казаха Цветан Цветанов и Валери Симеонов след днешната поредна среща на ГЕРБ и "Обеди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com