X
 
 

Сметната палата ще отчете пред депутатите дейността си за 2017 г.

216 0
photo of Сметната палата ще отчете пред депутатите дейността си за 2017 г.
Снимка: БГНЕС
Като първа точка от дневния ред на пленарното заседание в сряда депутатите ще се запознаят с отчета за дейността на Сметната палата за 2017 година. Така парламентът ще добие представа за контрола, който одитната институция е извършила на финансовите отчети на бюджетните предприятия, както и законосъобразното, ефективно, ефикасно и икономично управление на публичните средства и дейности.

Депутатите ще продължат работа с второто четене на промените в Административнопроцесуалния кодекс, целящи въвеждане на мерки за по-бързо и модерно административно правосъдие. Основните изменения в нормативния акт са свързани с отмяната на „мълчаливия отказ“, заменянето му с „мълчаливо съгласие“ и въвеждането на електронното призоваване. Двете мерки имат за цел да намалят административната тежест и да създадат правна възможност обмена на удостоверенията и документите в администрацията да става изцяло по служебен път. Законопроектът въвежда и други мерки за електронно правосъдие в съответствие със заложените приоритети в Стратегията за въвеждане на електронно управление и електронно правосъдие в сектор „Правосъдие“ 2014 – 2020 г.

Сметната палата посочи кои държавни и общински структури не са се отчели точно

Сметната палата отказа да завери годишния финансов отчет за 2016 година на общо 5 държавни и общински структури. Става въпрос за Държав...

В рамките на пленарното заседание парламентът ще ратифицира и Споразумението за възмездни консултантски услуги при въвеждането на Националната система за електронно събиране на пътни такси в България между Агенция "Пътна инфраструктура" и Международната банка за възстановяване и развитие.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално