X
 
 

Според "Атака" коалицията "Обединени патриоти" е счупена, но те си остават в управлението

2042 1
Според "Атака" коалицията "Обединени патриоти" е счупена, но те си остават в управлението
Снимка: БГНЕС
Събрали се колегите от ВМРО и НФСБ и решили да променят правилника на парламентарната група. С вторичен акт решили да променят първичен акт, т.е. коалиционното споразумение. Във вторник, НФСБ и ВМРО строшиха в земята коалиция "Обединени патриоти". Те отменят коалиционното споразумение с "Атака". Това заяви зам.-председателят на "Атака" Десислава Чуколов във връзка с отстраняването на Волен Сидеров от председателския пост на парламентарната група на "Обединени патриоти".

Чуколов подчерта пред Нова телевизия, че ГЕРБ всъщност е подписал коалиционно споразумение с "Обединени патриоти", която сега е "счупена". Но на въпрос какво от това, Чуколов прехвърли отговорността към НФСБ и ВМРО. "Не е до детронирането на Сидеров, а до детронирането, изчезването на "Атака", смята зам.-председателят на "Атака".

"Атака" не бърза да излиза от "Обединени патриоти"

Това не е само отстраняване на Волен Сидеров от председателския пост в групата на "Обединени патриоти", но това е и нарушение на коалиц...

Попитан чия е била идеята – на Валери Симеонов или на Красимир Каракачанов, Чуколов отвърна, че това било подготвено отдавна и извади документ с дата 8 юни за отстраняване на Волен Сидеров като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". Той не прие вчерашното обяснение на Валери Симеонов, че написаната дата е техническа грешка. "Един преврат не могат да направят като хората, а очакваме от тях да правят закони", каза Чуколов.

На въпрос дали Бойко Борисов е знаел и има отношение, Чуколов отвърна: "Да не сме футболни босове да ходим при Борисов да ни оправя бакиите", като добави пак, че проблемът е и на ГЕРБ. Същевременно обаче Чуколов подчерта, че управленският мандат трябвало да бъде завършен – въпросът бил как ще работи сега управляващата коалиция. Зам.-председателят на "Атака" така и не даде основателно обяснение защо се стигна дотук, като отрече, че това е кулминация на "каране" при "Обединени патриоти".

Отговорът

Политиците държат за врата бизнеса, а не обратното. Това каза бившият вицепремиер Валери Симеонов. По думите му "в България политиката язди бизнеса, защото политическата партия, която управлява тя извършва поръчките и с тези си лостове прави бизнеса зависим. Това е истината в България, а не че има големи икономически субекти, които управляват. Не отричам империята на Пеевски, но и той е политик. Той представлява определена политическа сила със съдействието на икономическите лостове, които са в нейните ръце".

Симеонов: Има ситуация за денонсиране на коалиционното споразумение за управление

Основният въпрос на коалиционния съвет във вторник, 25 юни, ще е този за прибързаното поставяне на партийните субсидии на дневен ред. Н...

На въпрос на БНТ защо не се разделят с "Атака" Симеонов отговори: "Политиката не е толкова елементарно нещо, колкото се опитвате да я изкарате и в нея има сериозни и отговорни хора. Нищо случайно не казвам, осмислям всяка своя дума, случайни коментари нямам, но има нещо което трудно се приема от медийните среди и това е казването на истината."

Симеонов съобщи, че Волен Сидеров е имал 4% участие и присъствие за 10 месеца в парламента: "Става въпрос, че от 100 работни дни вие отивате на работа 4 и имате претенции да определяте политиката на тази група". По думите му, Сидеров се освобождава от "един тежък ангажимент, който не може да изпълнява. „Сега се опитваме с колегите от ВМРО да направим тази група действаща парламентарна сила. Не е истина, че се губи пропорционалността на представители на партиите”, добави той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    На нас българите счупени боклуци не ни трябват ! Като добавим и Мафията ГЕРБ и България ще бъде здраво закотвена за дъното . Кокала обединява !