Според изследване България би избрала Тръмп за президент

2611
Според изследване България би избрала Тръмп за президент
Снимка: Getty Images/Guliver

България е една от страните, които биха избрали Доналд Тръмп за президент, става ясно от изследване на "Политико" на базата на "Индекс на съвместимост с Тръмп", представен от изданието.

Според индекса България е поставена на 8-о място сред страните, които биха гласували за Тръмп.

Най-голям шанс за избор на Тръмп има в Чехия, Италия, Русия и Турция. За него биха гласували още в Унгария, Азербайджан, Полша, Малта. Топ 10 на страните, които биха избрали Тръмп, са още Франция и Великобритания, които заедно заемат последното място.

Засега Тръмп се отказа да къса търговското споразумение с Южна Корея

Белият дом няма да разглежда въпроса за оттеглянето на САЩ от споразумението за зона за свободна търговия с Южна Корея, каза високопост...

България вече има стена, за която Тръмп може само да мечтае, пише "Политико", визирайки оградата на границата с Турция, поставена с идеята да спира мигрантския поток към страната.

В обяснението си за България изданието посочва още, че "президентът Румен Радев, бивш военен пилот, спечели изборите миналата година с обещанието, че няма да позволи страната да се превърне в "мигрантско гето".

"Премиерът Бойко Борисов явно отначало също даваше благословията си на националистическите патрули, които обкръжаваха и сплашваха бежанци, но после трябваше да намали подкрепата си", продължава "Политико".

Борисов, който е бивш шампион по карате, може да прави мачистки забележки, излезли все едно от речника на Тръмп. Попитан през 2014 г. дали му е време да се завърне на премиерския пост в период на политическа несигурност, той каза: "Когато зимата има буря, мъжът кара колата, защото е по-опитен."

Доналд Тръмп призова за връщане на доларите към САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп за пореден път призова към връщане на намиращия се зад граница американски капитал и за изменение на да...

Подобно на сегашните обитатели на Белия дом, българската политика е дълбоко и задкулисно преплетена с интересите на Кремъл и руските олигарси. Голяма разлика с Америка на Тръмп е, че България далеч не е протекционистка, когато става дума за чуждестранни инвестиции. За разлика от антикитайски настроения Тръмп, България вече е показвала, че е отворена за китайски инвестиции в сектори като транспорт и инфраструктура, отбелязва още изданието, предаде OFFNews.

В частта си за Русия „Политико“ пише, че Тръмп би постигнал по-голям успех в страната, ако замени голфа с „плуването с голи гърди“, тъй като Русия явно предпочита алфа поведението в обществената сфера.

За Чехия, която оглавява класацията, изданието отбелязва, че подобно на САЩ, в страната има силно недоволство към традиционните политически партии, затова ако се появи някой като Тръмп, той би имал голям шанс да заеме президентския пост. Изданието коментира, че в страната вече има политик, често сравняван с Тръмп, с големи шансове да бъде избран за премиер през октомври – Андрей Бабиш.

Бабиш е милиардер без политически опит и е известен с политически некоректните си коментари за мигрантите. По повод сравненията с Тръмп пък Бабиш казва, че между двамата има една голяма разлика – че той никога не е фалирал, за разлика от Тръмп.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Не е добър знак: Експерт за смяната на външния министър

Нинова скочи на Борисов: Има ли още съмнения чий е служебният кабинет?

"Вече дори не се крият": Лена Бориславова с анкета за смяната на външния министър

Кой е Даниел Митов, номиниран от Димитър Главчев за външен министър?

Нова рокада в МВнР: Премиерът предлага Даниел Митов за външен министър

Борисов: Фандъкова ще бъде кандидат за депутат, свърши много работа за София

Парите на партиите: По-по-най - ГЕРБ, БСП, ПП и ДСБ харчат повече, отколкото печелят

Как ще гласуваме на изборите 2 в 1: Обяснява Росица Матева

"Сова Харис": В навечерието на евровота Йончева, Станишев и Джамбазки са с най-висок рейтинг

"Не били геймърски компютри, а компоти": Бившият главен секретар на МЕУ отговаря на Йоловски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика