Станишев и Бареков ще бъдат колеги в комисия в новия Европарламент

17797
Станишев и Бареков ще бъдат колеги в комисия в новия Европарламент
Снимка: БГНЕС

Лидерите на БСП и "България без цензура" (ББЦ) Сергей Станишев и Николай Бареков ще бъдат част от Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в новия Европейски парламент. Вчера беше постигнато споразумение за броя на членовете на 20-те парламентарни комисии и двете подкомисии, а днес бяха одобрени и конкретните им имена.

Освен Станишев и Бареков, по темите промишленост, изследвания и енергетика ще работи и избраният от листата на ГЕРБ Владимир Уручев.

ЦИК обяви имената на българските евродепутати

Председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева обяви имената на избраните кандидати за членове на Европейския...

БНР припомня, че последното решение на предишния състав на Европарламента, свързано с енергетиката, беше резолюция, която съдържаше призив за прекратяване на проекта "Южен поток".

Андрей Ковачев от ГЕРБ ще бъде част от подкомисията по правата на човека и Комисията по външни работи. Там той ще бъде колега с Илхан Кючук от ДПС.

В Комисията по култура и образование са включени трима родни евродепутати. Там са зам.-председателят на ДСБ Светослав Малинов, Ангел Джамбазки от ВМРО и небезизвестният „Любимец 15” от "Коалиция за България" Момчил Неков.

Мария Габриел (ГЕРБ), Илияна Йотова (КБ) и Филиз Хюсменова (ДПС) ще са членове на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Двама бивши министри - Томислав Дончев и Искра Михайлова, пък ще са в Комисията по регионално развитие.

Вижте имената на новите български евродепутати

На вчерашните избори за депутати в Европейския парламент страната ни избра следните кандидати. От ГЕРБ: Томислав Пейков Дончев, Андрей...

Бившият председател на парламента Георги Пирински ще е в комисията по бюджетен контрол. Неджми Али от ДПС ще е в Комисията по бюджети.

Ева Паунова от ГЕРБ ще бъде част от Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите. Колегата й Емил Радев от ГЕРБ ще бъде в Комисията по правни въпроси.        

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика