Станишев: Направихме много при управлението на Орешарски

17964
Станишев: Направихме много при управлението на Орешарски
Снимка: БГНЕС

БСП се възражда след стреса от последните месеци. Партията влиза в ролята си на алтернативна опозиция. Хората в нея трябва да имат самочувствието, че сме направили много при управлението на Пламен Орешарски. Сегашната управляваща коалиция обаче няма да издържи дълго, в програмата й няма амбиция. Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев пред БТВ.

Бившият председател на левицата каза още, че БСП не е нито мол, нито мавзолей – БСП е жива партия. Той коментира и бившите си съпартийци, сега членове на АБВ.

БСП няма управленски провали от 1997 г.

БСП няма управленски провали от 1997 г. Коментар на бившия депутат от "червената" партия Антон Кутев. Според него във всяко едно управл...

"Поведението на АБВ ми напомня една рапърска песен – "Хем със мен си, хем до мен си, Хем си,хем не си". АБВ е една брошка на рефера на г-н Борисов, която претендира, че има нещо общо с лявото", каза Станишев.

Моето извинение към избирателите на ДПС бе абсолютно искрено и човешко. Аз не съжалявам за това, защото всички българи, турци, арменци, роми трябва да се чувстват равноправни граждани и държавата да бъде справедлива към тях, коментира той по повод прословутата целувка с Лютви Местан на Оролов мост.

Когато БСП вземе 121 мандата, тогава ще имаме възможност да претендираме всички областни управители да са от нашата партия, каза още Станишев и допълни, че винаги има несправедливости в една коалиция по повод кабинета "Орешарски". След европейските избори много ясно заявихме пред ДПС, че тази формула трябва да бъде променена. БСП трябваше да се почувства водеща партия, защото се натрупа напрежение, коментира Станишев.

На въпрос не съжалява ли, че не стана премиер, а номинира Пламен Орешарски, Станишев отвърна отрицателно. Той каза, че съжалява за Петър Чобанов например, който стана повече министър на ДПС и уточни, че вече не се чува с него. Чобанов бе министър на финансите в кабинета "Орешарски".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика