Станишев пак мисли и говори за ГЕРБ

18158
Станишев пак мисли и говори за ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Дори на пресконференция, на която представя очакванията си за резултатите от изборите за нов Европейски парламент, лидерът на ПЕС и БСП Сергей Станишев отново засегна темата ГЕРБ.

Ясно е, че ГЕРБ е партията на Цветан Цветанов, каза червеният лидер.

"Борисов, който постоянно даваше знаци, че се разграничаваше от Цветанов, не може да го направи. Ако Борисов е фасадата, то Цветанов е съдържанието на ГЕРБ", заяви Станишев, цитиран от БГНЕС

Той каза още, че ПЕС има всички шансове да е първа политическа сила в ЕС. Очертава се много интересна кампания на европейско и национално ниво. Кампанията ще бъде между БСП и ГЕРБ, каза Станишев.

"Интересна е последната заявка на Борисов, че иска отново да бъде премиер на България, затова иска успех на евроизборите и да се върне на власт. Основен ангажимент на БСП беше да се отстрани ГЕРБ от власт, свършили сме част от тази мисия. Сформирахме експертно правителство, което за 8 месеца, в много нестабилна среда, успя да свърши изключително много от предизборната кампания. Засега не сме гарантирали необратимостта на процеса ГЕРБ да не бъдат на власт, затова евроизборите са натоварени с допълнителен смисъл и съдържание. Всяка колаборация с ГЕРБ вреди на икономическите, обществените отношения и от това ще се определят отношенията на БСП с други политически сили", добави още Сергей Станишев.

Той отчете като голямо постижение утвърждаването на манифест за европейските избори. Вярвам, че нашият манифест ще бъде подкрепен от всички партии в европейската социалдемокрация с ясната воля, че ЕС трябва да се промени. Този ЕС, който виждаме в последните години, където доминират все още в ЕП и Европейския съвет десните сили, не е съюзът, който гражданите харесват и очакват. И заявката на европейските социалисти е за промяна, която ще гарантира различен съюз. Ние сме реалната алтернатива на ЕНП и техните политики, които в последните години отвратиха толкова много граждани и ги отчуждиха от ЕС, добави Станишев.

Той подчерта, че си личи, че доверието в европейските институции спада, защото политиката на десните мнозинства там не отговаря на интересите на хората.

В нашия манифест на първо място е заетостта като централна политика, гарантираща работа и достойно заплащане на гражданите на ЕС, със силни правила за гарантиране на еднакво заплащане и достойни минимални заплати за цяла Европа. Това е хиперзадача за следващите 5 години. Акцентираме и върху икономиката за постигането на тази социална цел, политика на реиндустриализация на ЕС и на страните–членки в тяхната конкурентоспособност в световен мащаб. Продължаваме политиката за поставяне на финансовия сектор в услуга на гражданите и на реалната икономика чрез засилване на регулациите в банковия сектор и др., каза още Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика