X
 
 

Станишев: Подходът на България я обрича на оставане в периферията на ЕС

1076 4
Станишев: Подходът на България я обрича на оставане в периферията на ЕС
Снимка: БГНЕС
Подходът в България от страна на правителството е да се снишим, да вземем дерогация и после да се оправим. Този подход обрича България на изоставане и мястото в Европа ще бъде на периферия. Това каза на брифинг президентът на ПЕС и евродепутат от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Сергей Станишев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Станишев посочи, че зелената политика и новият „зелен пакт“ на Европейската комисия касаят не само сектора „Енергетика“, но и всеки икономически сектор.

Новата Европейска комисия най-после е факт

С 461 гласа "за", 157 "против" и 89 въздържали се Европейският парламент (ЕП) даде зелена светлина на новата Европейска комисия. Екипъ...

„Касае и транспорта, и индустрията, начинът, по който се потребяват ресурсите, и кръговата икономика“, допълни той.

По думите му съществуват три подхода към прилагането на зелените мерки на ЕС: на ЕНП, Зелените и социалистите.

„Според ЕНП: има проблеми, но няма какво да бързаме, биха се причинили прекалено големи стресове за икономиката. Зелените казват, че трябва максимално бързо да вървим към неутралност на емисиите, бързо закриване на всички замърсяващи предприятия, без да мислят за социалната цена. Социалистите сме съгласни, че са необходими спешни мерки, цялостна много динамична политика, но и социални буфери и трябва преходът да бъде справедлив“, обясни той.

Станишев обяви, че ще бъде организиран форум, на който да се обсъди въпросът за справедлив преход към зелена икономика за всяка от държавите-членки на ЕС.

БСП подкани ПЕС да повдигне на европейско ниво въпроса за честността на изборите у нас

БСП подкани Партията на европейските социалисти да вземе отношение по въпросите с честността на изборния процес в България. Това се каз...

„Настояваме да имаме финансиране, не само 7,5 милиарда евро, предвидени в бюджета на ЕК, но и по-цялостна политика“, добави председателят на ПЕС.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Яяяя...ГЕЙЧОсерГЕЙЧО...как се е надул кат ПУЯК на снимката.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Срамота Баце, председател на партия от ЕНП, Сергей, председател на ПЕС да го поучава, какво да прави и да го порицава. Ама заслужава!
 • Октомври 1.1 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  А ти какво заслужаваш ?тия двамата са ясни. Ясно е , че станишев е по долен и от борисов бойко. Ясно е , но ти какъв си ? Първо и песовете и онези от ама то няма европейски народ , че да има такава сбирщина са двете страни на една и съща радиоактивна монета. Без значение точно на кой то ти си им техен съучастник.
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Извинявам се на оригиналните песове за крайно обидното сравнение с тези съшества долни соросоиди от пес. Абсолютна Сбиршина от Дегенерати и Предатели. по мизерни и скапани и от енп и зелената п*мия.
  : 0 !