Татяна Дончева призова "Има такъв народ" към разум

12774
Татяна Дончева призова "Има такъв народ" към разум
Снимка: БГНЕС

Едно от лицата на "Изправи се! Мутри вън!" Татяна Дончева призова победителите на изборите "Има такъв народ" (ИТН) да не поставят предварително твърди условия и да бъдат по-склонни към диалог. И припомни, че през 1997 година Иван Костов е имал 147 гласа подкрепа в парламента (сега ИТН имат 65 депутати), но е представил декларация за национално съгласие какво следва да се прави.

Пред БНР Дончева обясни: "Националните приоритети трябва да се проговорят и с БСП, и с ДПС, независимо, че от "Демократична България" са заявили, че всякаква форма на комуникация с ДПС е недопустима". Според депутата от "Изправи се! Мутри вън" тези политически субекти са добре представени и не бива да бъдат поставяни в ситуацията да пречат, защото са притиснати до стената. 

Стоян Денчев: Никой не е бабувал при създаването на "Има такъв народ", тази партия е автентична

"Не е възможно да стане правителство без диалога, който е очакван от всичко останали политически сили в парламента". Това заяви в преда...

"В "Има такъв народ" има разумни глави и хора, които не са толкова самонадеяни и които не биха желали да минат две седмици през парламента и да се приберат вкъщи. Хората не желаят това. Те смятат, че политиците са длъжни да направят каквото се иска от парламента. Когато обаче народът е пратил много малко политици на терен, този процес става много труден. Точно това трябва да разберат някои представители на ИТН. В политиката грубото натискане върху ските води до падане. Винаги има нужда от съюзници", каза Дончева.

"Не е необходимо да повтаряме буквално служебния кабинет в едно бъдещо правителство. Сред служебните министри има добри и не толкова добри попълнения", заяви Дончева. По думите ѝ, ядрото може да е част от новия кабинет, защото то е ефикасно.

"Подкрепата и общественото одобрение към служебния кабинет е заради линията, която следва - на безкомпромисно разчистване на терена. На ревизия, на разчистване, на кадрови промени, на наследството на ГЕРБ, изваждане на уродливите икономически практики, заобикаляне на обществените практики. Какъвто и състав да има новото правителство, то трябва да продължи тази линия. Какво по-естествено, ако част от министрите останат?", заключи Дончева.

Татяна Дончева коментира внесеното от министъра на правосъдието искане Висшият съдебен съвет (ВСС) да открие процедура по прекратяването на мандата на главния прокурор Иван Гешев. Според нея Иван Гешев трябва сериозно да помисли дали да не избегне тази агония и вместо да се брани до последно, да не потърси сдаване на поста по цивилизован и възпитан начин.

Калоян Методиев: Слави се отнася към депутатите си като към лакеи

ИТН заявиха, че не са протестна партия, а антисистемна. Това дава друг ракурс на истината, която беше подменена по отношение на случило...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика