Тежкотоварният трафик ще е забранен в малките населени места, обяви Гроздан Караджов

4212
Тежкотоварният трафик ще е забранен в малките населени места, обяви Гроздан Караджов
Снимка: БГНЕС

Ще се поставят знаци за забрана в малките населени места, за да не преминава тежкотоварен трафик. Това обяви регионалният министър Гроздан Караджов в ефира на bTV.

Забраната се налага заради зачестилите инциденти. В област Монтана тя ще бъде факт до 2 седмици, уточни той. Вчера тежкотоварен автомобил се вряза в къща в Монтанско. Шофьорът е загубил контрол над превозното средство и катастрофирал в къщата. Участъкът е част от републиканската пътна мрежа.

Караджов обяви поетапно увеличение на тол таксите, превозвачите пак не са доволни

Регионалният министър Гроздан Караджов се съгласи на отстъпка пред транспортния бранш и обяви поетапно увеличение на тол таксите. То ще...

Автомагистрала "Струма"

Регионалният министър коментира и АМ "Струма", която според него е знакова за бъдещето на настоящото правителство. Според него то няма да оцелее, ако се вземе решение, което ще забави завършването на аутобана в района на Кресненското дефиле. Той заяви, че ще има среща между екоминистерството и регионалното за съдбата на магистралата за участъка от около 14 км, който предизвика спор между ведомството.

"Твърдо против съм да започнем отначало този проект. Трябва да качим двете платна върху източния склон на Пирин. Ще поискам от екоминистъра Борислав Сандов и екипа му подкрепа, защото не вярвам, че правителството ще оцелее, ако кажем, че няма да достроим "Струма". Ако кажем, че го оставяме в бъдещето, ако съм на мястото на българите, няма да търпя това правителство", заяви Караджов.

Той обясни и че ще се работи по отстраняване на неравностите по всички автомагистрали и пътища от първи клас, където ги има.

"Естествено това означава много ремонтни и временна организация на движението. Знам, че е много изнервящо и знам, че много ни се иска да стигне набързо било по работа, било до морето, но ще трябва да се съобразяваме. Това е във интерес на нашата безопасност и тази на децата", заяви той. По думите му "с абсолютно добра равнинност на настилката ще се премахнат всички аквапланинг точки".

Нова среща между регионалния министър и превозвачите

Нова среща между министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и представители на транспортния бранш. На нея ...

Повишаването на ТОЛ таксите

"Повишаването на тол таксите ще се случи на две стъпки", добави министърът. Караджов поясни, че е важно да се води диалог и да се търси компромис между различните предложения. За цялата миналата година, каквото са платили тежкотоварните автомобили, сега ще го платят за половин година, а следващата година ще платят още една надбавка, уточни Караджов. 

Той смята, че ръстът на инфлацията няма да се отрази на тол системата. 277 млн. лв. ще се събират от догодина за винетки, а от тол ситемата – 520 милиона лева – каквото е желанието на вицепремиера и регионален министър да се обърне тенденцията, който замърсява и руши повече, да плаща повече.

Караджов добави, че решението му не се харесва до край на превозвачите, но няма да бъдат правени повече компромиси.

"Онова отговорно решение, спрямо гражданите, което трябваше да се направи е от 1 юли да влезе в сила увеличението и второ, да е върху целия обхват на второкласните пътища", продължи регионалният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Дипломат за смяната на външния министър: Странно решение, правителството е политическо

Не е добър знак: Експерт за смяната на външния министър

Нинова скочи на Борисов: Има ли още съмнения чий е служебният кабинет?

"Вече дори не се крият": Лена Бориславова с анкета за смяната на външния министър

Кой е Даниел Митов, номиниран от Димитър Главчев за външен министър?

Нова рокада в МВнР: Премиерът предлага Даниел Митов за външен министър

Борисов: Фандъкова ще бъде кандидат за депутат, свърши много работа за София

Парите на партиите: По-по-най - ГЕРБ, БСП, ПП и ДСБ харчат повече, отколкото печелят

Как ще гласуваме на изборите 2 в 1: Обяснява Росица Матева

"Сова Харис": В навечерието на евровота Йончева, Станишев и Джамбазки са с най-висок рейтинг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика