X
 
 

Теменужка Петкова: Първият етап на проекта „Балкански поток“ е приключил

2828 13
Теменужка Петкова: Първият етап на проекта „Балкански поток“ е приключил
Снимка: БГНЕС
Първият етап на разклонението на "Турски поток" през България, което управляващите наричат "Балкански поток", е приключил. Става дума за 11 км от турско-българската граница. Изградена и въведена в експлоатация е газоизмервателната станция, която е разположена непосредствено до компресорна станция „Странджа“.

Това обяви енергийният министър Теменужка Петкова по време на петъчния парламентарен контрол. В отговор на въпрос от БСП Петкова уточни, че в момента се работи на трасе от 150 километра, което е разделено на три участъка.

САЩ тръгнаха решително към санкции срещу участниците в "Турски поток" и "Северен поток 2"

Комисиите по отбрана на двете камари на Конгреса в САЩ (Камарата на представителите и Сената) приеха законопроект, с който ще принудят ...

Въпросът зададе червеният депутат Иво Христов, позовавайки се на твърденията на руския президент Владимир Путин, че страната ни бави проекта.

Предвиденият за изграждане преносен газопровод е с приблизителна дължина 474 км. Заедно с изграждането на преносния газопровод ще бъдат построени две оптични кабелни линии, които ще бъдат положени от двете страни на преносния газопровод и ще достигнат българо-сръбската граница. Трасето на преносния газопровод преминава през землището на 11 области.

Съгласно сключеният договор в срок до 250 календарни дни ще бъде изграден участък от 308 км до българо-сръбска граница. За целия участък от 308 км издадени разрешение за строеж от страна на МРРБ, които са влезли в сила. В оставащия срок на договора до 615 календарни дни ще бъде изградена останалата част от трасето, съобщи министърът на енергетиката.

"От наша страна и от страна на изпълнителя се полагат всички усилия, така че проектът да бъде реализиран в рамките на срока по договора", увери министърът.

Петкова: Има нов документ, който създава условия за преговори за цената на руския газ

България е подписала допълнение по действащия договор за доставка на газ от "Газпром" и с него има нови предпоставки за предоговаряне н...

Полемика около проекта възникна, след като руският президент Владимир Путин упрекна страната ни, че умишлено бави строителството. Путин отиде и по-далеч, като заплаши, че заради размотаването на българските власти с продължението на "Турски поток" Москва може да потърси алтернативи.

В средата на декември Комисиите по отбрана в двете камари на Конгреса на САЩ стигнаха до споразумение за приемане на законопроект, който ще принуди администрацията на президента Доналд Тръмп да санкционира фирмите, участващи в реализацията на това начинание.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Альо едрогабаритната министърка 7 Альо едрогабаритната министърка преди 1 месец Профил на трол?
  Сега и на заспитата ще стане ясно, това което Баце приказваше :"Строим тръбопровода 5 километра (5 000 метра) на ден", а то било 5 МЕТРА (което е 5 000 МИЛИМЕТРА) на ден ! Защото той така обещал на Бат Доню, за да внасяме руската газ през Украина а не по нЕкакви си патоци . Но "Аз съм прост" не проумява разликата от километър и милиметър .
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ей че лоши хора брей, че нали и кило-метър и мили-метър все завършват на метър ? Какво пък толкова, вие направо ще накарате Баце да се презори и да прочете и втора книга, ми недейте така, ще вземе да ослабне, да се втали, да стане само 100 кила ...
  : 1 !
 • Анонимен 7.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  До 7. На няколко места си пуснал тая тролска глупост. Всъщност Борисов нищо не е обещавал на Доналд Тръмп (това намекваш, нали), а перфектно изпълни руската поръчка да превърне България в жалък инструмент за изнудването на Украйна да сключи неизгоден транзитен договор и да се откаже от дължимите и от Русия обезщетения за милиарди. Само че Украйна не се поддаде. А ние ще си останем с безсмислената виж още ›› (и празна!) тръба. С изхарчените милиарди, измъкнати от джоба на българския пенсионер. И с презрението на света, което заслужават безгръбначните ни порусначени политици, а то се стоварва и върху всички нас.
  : 1 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  След първия етап - 11 километра, а след втория ЦЕЛИ 12 ! Които според Дебелогъзия Балкански Гълъб ще бъдат положени за два дни и некви си часове !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Какъв огромен успех, бравУс ГРОБари, та да направиш 10 километра от 500 километра, та това е направо световен рекорд ! А пък отгоре на това да се хвалиш и да разпъваш локуми, е ТЕ ТВА го могат само Гьон Сурати, тип НЕКАДЪРНИ !
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Всъщност няма значение колко километра за колко време са направени. Има значение каква е ползата на България от това? Отговорът е, че нямаме полза, защото транзитът през Украйна ще продължи. Просто подаряваме няколко милиарда на Путин, за да си снабди любимите си верноподанни сърби за наша сметка. И подаряваме разбира се безценна българска територия.Питам кой и с какви пари обезщети хилядите отчуж виж още ›› дени собственици по трасето??????
  : 4 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Този газопровод вместо от с.Странджа да отива директно за Сърбия, обикаля половин България, за да си начеше Мафиота крастата с неговия ПЪБ край Варна . Харчете на зула парите на "богата" България . Ах няма ли да дойде Видовден !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Към това дебелото на снимката - за 11 километра колко лентички нарязахте, при норма рЯз лента на всеки километър !
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Пухкавичка, пухкавичка, който й се възкачи ще бъде и на меко !
  : 0 !
 • ГРОБарските локуми ! 2 ГРОБарските локуми ! преди 1 месец Профил на трол?
  Сега защо да намираме на Тиквата кусури . Той си го каза - "Аз съм прост" и какви са фактите : ако се строеше газопровода по 5 километра на ден (така бъбри Тиквеников), до сега щяхме да сме го построили до Централна Европа, пък ние сме си още "на първа копка" !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А лъжехте че ще е готов до нова година ....сега казвате общо 900 което си е три години путин май ще ви тегли пишката .....
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  На теб само пишки са ти в главата, май :)
  : 5 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ти май си я лапал тая путинска пишка и явно пак ти се иска да я лапаш?!
  : 3 !