Теодор Стойчев и трима евродепутати с анализ на една реч и три политики на ЕС

921
Теодор Стойчев и трима евродепутати с анализ на една реч и три политики на ЕС
Снимка: EU COOLтура

Ръководителят на Бюрото на Европейския парламент (ЕП) в България Теодор Стойчев откри последния, четвърти, обучителен курс за Випуск 2021 на Българско училище за политика "Димитър Паница" (БУП).

Пред четиридесетте курсисти Стойчев говори за законодателните приоритети на Евросъюза след годишната реч за състоянието на EС на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Ръководителят на Бюрото на ЕС в България направи анализ на речта като посочи основните акценти в нея - продължаващата битка с "Ковид-19", икономическото възстановяване, климатичните промени, сигурността и миграцията. Веднага след това Стойчев модерира сесия, посветена на работата и политиките на Европейския парламент(ЕП). В нея участие взеха българските евродепутати Андрей Новаков, Илхан Кючук и Петър Витанов. 

Като поздрави първо курсистите за избора им да се обучават, Андрей Новаков ги запозна с европейското финансиране в контекста на възстановяването на Съюза от "Ковид-19". Евродепутатът от групата на ЕНП говори за Плана за възстановяване на Европа, предвидените средства за България и възможностите, които дава на страната този спасителен план. Депутатът от АЛДЕ Илхан Кючюк благодари на БУП за поканата и специално отбеляза, че е възпитаник на училището, а политиката първо е подготовка. После той обстойно говори за интеграцията на Западните Балкани.

Петър Витанов, евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, обърна внимание на важността на зелените политики за Европа.

"Няма съмнение, че климатичните промени се отразяват на всички сфери на живота. Само през това лято се случиха тежки катаклизми в сърцето на Европа – наводненията в Германия, които отнеха живота на десетки хора, пожарите са не само в Калифорния, но и в съседна на нас Гърция. Свиват се плодородните земи, свиват се възможностите за изхранване на населението. Един съществен елемент от бъдещата миграция ще бъде климатичната", каза Витанов и добави, че предстои икономическа и енергийна трансформация, която не бива да се случва за сметка на бедните и трябва да създаде възможности за нови производства и работни места.

След общото изложение членовете на ЕП развиха подробно тезите си в работни ателиета пред заинтересовани от темата им курсисти.

Обучителният панел за работата на Европейския парламент и ключовите политики на Евросъюза стана възможен благодарение на проект "EU COOLтура", който БУП създаде и изпълнява с подкрепата на Европейския съюз. Медийни партньори на проекта са Actualno.com и Expert.bg. Българското училище за политика "Димитър Паница" организира и провежда своята обучителна Национална програма "Управленски умения" вече 19 години. В настоящия ѝ випуск има представители на българския парламент, на различни правителствени служби, на местната власт, неправителствени и професионални организации, бизнеса и др. Събитието помогна за изграждане и надграждане на знанията на групата лидери за работата на Европейския парламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика